«Help for Aggelos!»: Σελίδα αγάπης για τον 6χρονο που πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου

«Help for Aggelos!»: Σελίδα αγάπης για τον 6χρονο που πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου

Η οικογένεια παρακαλεί όποιον μπορεί να βοηθήσει στον δύσκολο αυτόν αγώνα τους να κρατήσουν το παιδί τους στη ζωή

«Help for Aggelos!»: Σελίδα αγάπης για τον 6χρονο που πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου
Είναι καλοκαίρι του 2015 όταν ο Άγγελος Μπιλαντέρης, σε ηλικία 5 ετών, διαγιγνώσκεται με καρκίνο του εγκεφάλου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Εκεί, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα σωτηρίας για το παιδί. Οι γονείς δεν το δέχονται. Έρχονται από τη Θεσσαλονίκη, όπου ζουν και εργάζονται, στην Αθήνα, ζητούν τη γνώμη άλλων εμπειρογνωμόνων στο νοσοκομείο “Αγία Σοφία” αλλά η απάντηση είναι πως δεν μπορεί να γίνει βιοψία και πως ο μικρός θα πρέπει ν΄ αρχίσει άμεσα χημειοθεραπεία.

Η Αλένα και ο Αντώνης, οι γονείς του πεντάχρονου παιδιού, δεν το θέλουν και πιστεύουν ότι κάπου στον κόσμο θα πρέπει να υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο κέντρο για καταστάσεις όπως αυτή του γιου τους. Ψάχνοντας, ανακαλύπτουν το UMM-Universitaetsmedizin Mannheim στη Γερμανία, ένα νοσοκομείο το οποίο εξειδικεύεται σε τέτοια περιστατικά και παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να φύγουν.

Κλείσιμο
Στις αποσκευές τους έχουν κάποια χρήματα από προσωπικές τους οικονομίες κι από “συνδρομές” φίλων και συγγενών ενώ παράλληλα, ο πατέρας του Άγγελου, ο κ. Αντώνης Μπιλαντέρης, φτιάχνει τη διαδικτυακή σελίδα “Help for Aggelos” μέσω της οποίας κάποιοι άνθρωποι βοηθούν την οικογένεια όσο και όπως μπορούν. 

Το πρώτο διάστημα παραμονής στη Γερμανία είναι δύσκολο. Η οικογένεια δεν γνωρίζει τη γλώσσα και ο πατέρας προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει μία δουλειά προκειμένου να αντεπεξέλθει στις πολλαπλές και ολοένα αυξανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις που επιτάσσει η νέα πραγματικότητα.

Οκτώ μήνες αργότερα, ο κ. Μπιλαντέρης καταφέρνει να βρει μία περιστασιακή δουλειά ενώ η κατάσταση του Άγγελου φαίνεται να βελτιώνεται γεμίζοντας με ελπίδες την οικογένειά του. Ελπίδες που έπεσαν στο κενό το περασμένο Σάββατο 19 Νοεμβρίου, όταν η Αλένα στην προσπάθειά της να ξυπνήσει τον Άγγελο βλέπει ότι εκείνος δεν αντιδρά. Η μητέρα καλεί ασθενοφόρο, το παιδί μεταφέρεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί ενημερώνουν την οικογένεια ότι υπάρχει ένα οίδημα γύρω από τον εγκέφαλο η εξάπλωση του οποίου θα έχει ολέθριες συνέπειες για το μέλλον του  μικρού. Σήμερα, κανείς δεν γνωρίζει ούτε και μπορεί να πει με σιγουριά πόσο χρόνο ζωής έχει ακόμη ο εξάχρονος Άγγελος.    

Την επόμενη ημέρα, 20 Νοεμβρίου, ο πατέρας του παιδιού ανεβάζει στην σελίδα “Help for Aggelos”, ένα post εκλιπαρώντας για οικονομική βοήθεια προκειμένου η οικογένεια και κυρίως ο Άγγελος να μπορέσει να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη για να περάσει κοντά στους δικούς του τις πιο δύσκολες “διακοπές” της ζωής του: «Για αρχή θέλω να πω πως σαν πατέρας αισθάνομαι τόσο περήφανος που βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπορούν έστω και λίγο να μας καταλάβουν και να αισθανθούν τον πόνο και την αγωνία που περνάμε ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον μικρό μας μαχητή δυνατό απέναντι σ' αυτόν τον άνισο αντίπαλο... Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε μέσα από τα βάθη τις καρδιάς μας για τη δυνατότητα που μας δίνετε ώστε ο Άγγελος μας να μπορέσει να είναι με τα αδέρφια του και με τους παππούδες του αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η ανταπόκριση στην έκκλησή μας για μια μικρή οικονομική βοήθεια ήταν άμεση, τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί είναι ήδη αρκετά για να μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα, αλλά βλέπω πως υπάρχει το ενδιαφέρον του κόσμου να βοηθήσει ακόμα και για την παραμονή του, γιατί λόγω της κατάστασης αναγκάστηκα να παραιτηθώ από τη δουλειά μου για να μπορέσουμε να στηρίξουμε και να κάνουμε το παιδί μας χαρούμενο για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί».

Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε κατάθεση στον εξής λογαριασμό:

863/605372-69
GR1801108630000086360537269 - Εθνική τράπεζα
Ο λογαριασμός είναι στο όνομα της γιαγιάς του γιου μου Grigoryan Armenui"

Το ερχόμενο Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, ο Άγγελος θα ταξιδέψει οδικώς μαζί με τους γονείς του έως την Ιταλία κι από εκεί θα πάρει το πλοίο για την Ελλάδα. Η οικογένεια παρακαλεί όποιον μπορεί να βοηθήσει στον δύσκολο αυτόν αγώνα τους να κρατήσουν το παιδί τους στη ζωή. Η συγκέντρωση χρημάτων τόσο για την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη όσο και για την επιστροφή τους στη Γερμανία κρίνεται κάτι παραπάνω από επιτακτική. Ακριβώς όσο και η αλληλεγγύη όλων μας στις δύσκολες στιγμές ενός εξάχρονου παιδιού...   




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης