«Η βόμβα έσκασε κάτω από τα πόδια της εισαγγελέως Τσατάνη»

«Η βόμβα έσκασε κάτω από τα πόδια της εισαγγελέως Τσατάνη»

Άρον-άρον επανέφεραν σήμερα την φρουρά που της είχαν αφαιρέσει πριν 3 εβδομάδες - Η βόμβα αποτελείτο από 1 κιλό εκρηκτικών - Γιατί ενεργοποιήθηκε 8 λεπτά νωρίτερα

«Η βόμβα έσκασε κάτω από τα πόδια της εισαγγελέως Τσατάνη»
Κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια της εισαγγελέως Τσατάνη έσκασε η βόμβα που εξερράγη στις 22:45 στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της δικαστικού Θέμης Σοφός.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση από την πρώτη στιγμή θεωρούσαν ότι στόχος ήταν η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός αξιολογώντας αφενός το γεγονός ότι η ίδια στο παρελθόν είχε καταγγείλει πολλάκις στο παρελθόν ότι είχε δεχθεί απειλές και αφετέρου στο ότι εδώ και τρεις εβδομάδες είχε αφαιρεθεί η φρουρά - δύο αστυνομικοί και ένα περιπολικό - της κυρίας Τσατάνη στο πλαίσιο της απόφασης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει 700 αστυνομικούς από τη φύλαξη υψηλών προσώπων.
Κλείσιμο

Σημειώνεται ότι η φρουρά της εισαγγελέως Εφετών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται πριν από περίπου μια εβδομάδα να είχε δει δύο υπόπτους να την παρακολουθούν, είχε τοποθετηθεί πριν από έξι χρόνια ενώ η ίδια είχε υποβάλει ένσταση επί της αποφάσεως απομάκρυνσης των δύο αστυνομικών και του περιπολικού. Εντύπωση, μάλιστα, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ μέχρι εχθές δεν της είχαν δώσει καμία απάντηση στην ένσταση που κατέθεσε, σήμερα το πρωί άρον-άρον επανέφεραν τους δύο αστυνομικούς φρουρούς της

Δείτε τις φωτογραφίες από το σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη






Τα πρώτα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από 1 κιλό εκρηκτικής ύλης (πιθανότατα ζελατοδυναμίτιδα), πυροκροτητή και ρολόι. Ωστόσο φαίνεται ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα στη συνδεσμολογία ή στα υλικά καθώς η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 8 λεπτά πριν τη λήξη του χρονικού ορίου που έθεσε ο άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε στις 22:22 στην Εφημερίδα των Συντακτών τονίζοντας ότι «δεν είναι φάρσα».

Η ίδια η κυρία Τσατάνη, που είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, την ώρα της έκρηξης καθόταν στον καναπέ του σπιτιού της και κατά τύχη δεν τραυματίστηκε από ένα κομμάτι ξύλου που ξεκόλλησε από το ωστικό κύμα.

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος της σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Alpha: «Φαίνεται από την έκρηξη ότι είχε επικεντρωθεί μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας και η κα Τσατάνη μένει στον πρώτο όροφο, σε ένα δυαράκι. Πήγα αμέσως μόλις με ενημέρωσε η κ. εισαγγελέας για το συμβάν και είδα ότι έχει εκραγεί ένας βαρύτατος εκρηκτικός μηχανισμός με τεράστιες ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας. Κάτω από τα πόδια της κυριολεκτικά, εξερράγη ο μηχανισμός».

Η δήλωση του δικηγόρου της κυρίας Τσατάνη, Θέμη Σοφού



Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που ανέλαβε την ευθύνη, έχει καιρό να κάνει κάποιο εντυπωσιακό χτύπημα και με τον τρόπο αυτό, λένε αστυνομικοί, θέλει να δείξει ότι είναι ακόμα ενεργή στον χώρο του αντάρτικου πόλεων.


Βομβαρδισμένο τοπίο η Ιπποκράτους
Μια ημέρα μετά και η Ιπποκράτους θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Οι φωτογραφίες που κατέγραψε ο φακός του protothema.gr είναι ενδεικτικές των καταστροφών που προκάλεσε το ωστικό κύμα της έκρηξης, από την οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Τζαμαρίες, είσοδοι πολυκατοικιών και αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί από την έκρηξη με τους κατοίκους να ζητούν να μάθουν ποιος θα είναι αυτός που θα πληρώσει τις ζημιές.

«Αφού το πρόσωπο που έπρεπε να φυλάνε, δεν το φυλούσαν. Να πληρώσει ο κ. Τόσκας τις ζημιές» λέει χαρακτηριστικά ένας κάτοικος της περιοχής.

Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές που προκάλεσε η έκρηξη













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης