Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου για τη MIG

Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου για τη MIG

Δίωξη σε Βγενόπουλο και άλλους 14 για δάνειο 200 εκατ. ευρώ που χορήγησε σε εφοπλίστρια χωρίς εγγυήσεις 

Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου για τη MIG
Κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος είναι ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του την εισαγγελείς Διαφθοράς κ. Ιωάννη Δραγάτση και κ. Αντώνη Ελευθεριάνο. Δίωξη ασκήθηκε επίσης και σε βάρος 14 στελεχών της τράπεζας Marfin αλλά και στην εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου, η οποία διώκεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ηθική αυτουργία στο αδίκημα της απιστίας. 

Ειδικότερα, η υπόθεση η οποία ερευνήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς, αφορά σε δάνειο ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων το οποίο δόθηκε - σύμφωνα με τη δίωξη - χωρίς εξασφαλίσεις στην επενδυτική εταιρία IRF συμφερόντων της κ. Φράγκου. Το δάνειο άρχισε να χορηγείται στην εταιρεία της εφοπλίστριας το 2006 και με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατομμύρια. 

Κατά τη δικογραφία το δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG  και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που άνηκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο!

Σύμφωνα με τη δίωξη, για τη χορήγησή του δανείου δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις, ενώ μέχρι σήμερα το ποσό φέρεται να μην έχει αποπληρωθεί. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που κατηγορούμενη είναι και η εφοπλίστρια.  

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δικογραφία είχε αρχειοθετηθεί αρχικά με απόφαση της εισαγγελέως κ. Γεωργίας Τσατάνη αλλά στη συνέχεια ανασύρθηκε από το αρχείο με απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου. 
Κλείσιμο

Κυβερνητικοί και νομικοί  κύκλοι θεωρούν ότι μετά τη σημερινή εξέλιξη «τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας της κυρίας Γεωργία Τσατάνη που είχε αρχειοθετήσει την υπόθεση».

«Δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη»

Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της ποινικής δίωξης ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων και κατ΄εμού, δεν είναι σύννομη και προκαλεί απορία.

Η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως. Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση. 

Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου. 

Υπό τα δεδομένα αυτά η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν.         

Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης