Πανικός για το προσφυγικό: Κάνουν πάλι εγκαίνια της Αμυγδαλέζας!

Πανικός για το προσφυγικό: Κάνουν πάλι εγκαίνια της Αμυγδαλέζας!

Αφού έστησαν... μια παιδική χαρά και έβαλαν ασύρματο ίντερνετ, δηλώνουν έτοιμοι να φιλοξενήσουν 300 πρόσφυγες

Πανικός για το προσφυγικό: Κάνουν πάλι εγκαίνια της Αμυγδαλέζας!
«Ο νέος χώρος», όπως ονόμασε η κυβέρνηση την Αμυγδαλέζα, εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, προκειμένου να φιλοξενήσει περίπου 300 πρόσφυγες. 

Στην ουσία είναι ο ίδιος χώρος που ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευε τη λειτουργία του και ζητούσε το κλείσιμο του λόγω των «άθλιων συνθηκών διαβίωσης». Μοναδικές παρεμβάσεις για το «νέο χώρο», είναι το ασύρματο ίντερνετ καθώς και μια μικρή παιδική χαρά που τοποθέτησαν. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, στο νέο αυτό τμήμα θα λειτουργεί, νέα κλειστή δομή και κέντρο κράτησης, στο οποίο θα φιλοξενηθούν μετανάστες και πρόσφυγες, για διάστημα δέκα ημερών. 
Κλείσιμο

Ο Νίκος Τόσκας συνομιλεί με πρόσφυγες στην Αμυγδαλέζα


Στο συγκεκριμένο χώρο πρόκειται να φιλοξενηθούν πρόσφυγες με οικογένειες και μικρά παιδιά που επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, μέσω των διεθνών οργανισμών μετανάστευσης. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κάνουν άρση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στα νησιά (γι' αυτό και περνούν σε κατάσταση κράτησης) και στην συνέχεια θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα μέχρι να εκδοθούν τα διαβατήρια από τις πρεσβείες τους. 

Στη συνέχεια θα αναχωρούν αεροπορικώς συνοδευόμενοι για τις χώρες καταγωγής τους. 



Ο Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του, είπε ότι ο χώρος «είναι ο δρόμος της μετεγκατάστασης των προσφύγων στην Ευρώπη, εφόσον γίνουν αποδεκτοί από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, είναι ο δρόμος της επιστροφής στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, είναι ο δρόμος της εθελούσιας επιστροφής στη χώρα τους». 

«Σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό μετανάστευσης, φτιάξαμε έναν χώρο όσο πιο ανθρώπινο γίνεται, για να φιλοξενηθεί για περιορισμένες μέρες ένας αριθμός προσφύγων», σημείωσε. 

Εικόνες από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων 


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας συνομιλεί με πρόσφυγες 
























Εικόνες από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων  
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης