Απουσιάζει το κράτος - Με δωρεά επαναλειτουργεί ο αξονικός στο Σισμανόγλειο

Απουσιάζει το κράτος - Με δωρεά επαναλειτουργεί ο αξονικός στο Σισμανόγλειο

Δεν λειτουργούσε κανένα από τα δύο μηχανήματα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταφέρονταν για εξετάσεις στο Αμαλία Φλέμινγκ

Απουσιάζει το κράτος - Με δωρεά επαναλειτουργεί ο αξονικός στο Σισμανόγλειο
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι δωρεές στο ΕΣΥ. Το πιο πρόσφατο –αλλά όχι τελευταίο- περιστατικό προσφοράς υλικού σε νοσοκομείο χωρίς αντάλλαγμα καταγράφεται στο Σισμανόγλειο.
 
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το αντικείμενο της δωρεάς είναι λυχνία για έναν αξονικό τομογράφο και ο δωρητής θα είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
 
Το Σισμανόγλειο διαθέτει δύο αξονικούς τομογράφους. Εξ αυτών ο ένας, ο πιο καινούριος, είναι εκτός λειτουργίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και ο παλαιός είναι εκτός λειτουργίας εδώ και 20 ημέρες. Για την επισκευή τους απαιτείται η αγορά δυο λυχνιών οι οποίες η κάθε μία κοστίζει 60.000 ευρώ.
 
Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, οι ασθενείς που επισκέπτονται το Σισμανόγλειο στις εφημερίες ή οι νοσηλευόμενοι ασθενείς διακομίζονται για αξονική τομογραφία στο διασυνδεόμενο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» που διαθέτει έναν παλαιό, μονοτονικό αξονικό Τομογράφο.
 
Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο θέτουν συνεχώς το ζήτημα της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου που είναι εκτός λειτουργίας για ενάμιση (1,5) χρόνο στους Υπουργούς Υγείας.
 
«Αυτή είναι η κατάντια του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την ψευτοαριστερή κυβέρνηση. Περιμένουν δωρεά από την Εθνική Τράπεζα για 60.000 ευρώ» επισημαίνει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.
 
Ανάλογη, δυσχερής εικόνα αποτυπώνεται στο Ασκληπιείο Βούλας: σε ένα μεγάλο νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα για ορθοπαιδικά περιστατικά υπάρχει ένας παλαιός αξονικός και συχνά είναι εκτός λειτουργίας. Το ίδιο καταγγέλλεται ότι συμβαίνει στο νοσοκομείο  «Γ. Γεννηματάς».
 

Πινγκ – πονγκ με τις διακομιδές ασθενών στο ΕΣΥ


 Ένα δραματικό «πινγκ πονγκ» διακομιδών ασθενών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΕΣΥ, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Εκτός από το μείζον θέμα της μη λειτουργίας ιατρικών μηχανημάτων λόγω παλαιότητας και της αδυναμίας των διοικήσεων να διαθέσουν χρήματα για την αγορά ανταλλακτικών ή την επισκευή τους, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι πολλά εφημερεύοντα νοσοκομεία επί της ουσίας υπολειτουργούν.
 
«Εφημερεύουν νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν Αιμοδυναμικά Εργαστήρια με  αποτέλεσμα οι ασθενείς με εμφράγματα να αντιμετωπίζονται με μεγάλες καθυστερήσεις, διακομιζόμενοι σε άλλα Νοσοκομεία. Καθυστερήσεις που καθίστανται μοιραίες. Εφημερεύουν νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν Θωρακοχειρουργό ιατρό, παρότι  εφημερεύουν για τραύματα ή άλλες ειδικότητες ειδικευμένων Ιατρών. Εξαιτίας αυτού οι ασθενείς διακομίζονται με κίνδυνο τη ζωή τους. Οι ασθενείς διακομίζονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο να κάνουν αξονική τομογραφία και οι περισσότεροι για να μην υποστούν αυτή την ταλαιπωρία «τα σκάνε» στον ιδιωτικό τομέα» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης