Ενταση στον Πειραιά για τον 77χρονο - Το ξέσπασμα της θείας της 5χρονης

Ενταση στον Πειραιά για τον 77χρονο - Το ξέσπασμα της θείας της 5χρονης

Η θεία περίμενε τον 77χρονο με τις φωτογραφίες του παιδιού και του αδερφού της που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία - Την Παρασκευή η απολογία του - «Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους» δήλωσε ο συνήγορός του

Ενταση στον Πειραιά για τον 77χρονο - Το ξέσπασμα της θείας της 5χρονης
Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε ο 77χρονος που φέρεται να είναι ο χειριστής του ταχυπλόου που στέρησε τη ζωή σε τέσσερις παραθεριστές μεταξύ των οποίων και ένα 5χρονο κοριτσάκι, όταν εμβόλισε μικρό τουριστικό σκάφος στην Αίγινα
. Ο 77χρονος, ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση, αναμένεται να οδηγηθεί ξανά στα δικαστήρια του Πειραιά σε 48 ώρες προκειμένου να δώσει απαντήσεις για όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Τρίτης στο στενό της Μονής, ανοιχτά της Πέρδικας στο νησί του Αργοσαρωνικού.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Αλ. Λυκουρέζος, οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 77χρονο είναι κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα όπως είναι η πρόκληση ναυαγίου που προκάλεσε τον θάνατο ατόμων και η ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Κλείσιμο
«Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους», δήλωσε ο κ. Λυκουρέζος και συμπλήρωσε: «ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργηματικές κατηγορίες και δύο πλημμεληματικές. Θα απολογηθεί την Παρασκευή».
 
Απαντώντας στις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η υπερασπιστική γραμμή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουμε στην ανακρίτρια την Παρασκευή, ωστόσο η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».



Ο 77χρονος χειριστής (για τον οποίο μαρτυρίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε πρόσφατα νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Αθήνας) εμφανίστηκε σε κατάσταση σοκ, με ισχυρή αστυνομική δύναμη γύρω του, καθώς το κλίμα έξω από τα δικαστήρια ήταν πολύ βαρύ.

Ο κόσμος μόλις είδε να βγαίνει από το όχημα του λιμενικού σώματος τον άνθρωπο που ευθύνεται για το τραγικό δυστύχημα άρχισε να φωνάζει, να βρίζει και να πετά αντικείμενα εναντίον του, ενώ τραγική ήταν η φιγούρα της θείας του 5χρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του στο ασύλληπτο περιστατικό. Η γυναίκα κράταγε στα χέρια της φωτογραφίες του αδερφού της και της ανιψιάς της και τις έδειχνε ουρλιάζοντας στον οδηγό του ταχυπλόου, ενώ εκείνος οδηγούνταν στο εσωτερικό του κτιρίου των δικαστηρίων του Πειραιά.

Ο πόνος της ανείπωτος, ζωγραφισμένος στο πρόσωπό της, το ίδιο και η έκρηξη οργής για τον δράστη. 

Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας έχει ξεκινήσει από τις 10.30 τη νεκροτομή στα δύο πρώτα θύματα της τραγωδίας. Οι άλλες δύο σοροί αναμένονται το αργότερο έως το απόγευμα ή αύριο το πρωί και ο κ. Μπογιόκας θα αποφανθεί για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τους τέσσερις ανθρώπους.

Δείτε βίντεο από όσα έγιναν το πρωί στον Πειραιά





Συγκλονίζουν οι δηλώσεις της θείας του 5χρονου κοριτσιού, κυρίας Μαρίας Κατιφά, η οποία κρατώντας δύο φωτογραφίες στα χέρια της είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν πρόκειται να βγει λάδι αυτή τη φορά κανένας πλούσιος. Να είναι σίγουρος ότι υπάρχει θεία δίκη και στην φυλακή θα τον φάνε. Αν ακούει κάποιος, θερμή παράκληση στη φυλακή να τον φάει. Κοιτάξτε εδώ κοριτσάκι πέντε χρονών και τον αδερφό μου 44χρονών. Ευτυχώς ζει η νύφη μου και ο ανιψιός μου 9 χρονών».





Ένταση επικράτησε και μέσα στο ιπτάμενο δελφίνι που τον μετέφερε το πρωί από την Αίγινα στον Πειραιά. 

(φωτογραφία από τον λογαριασμό Twitter του δημοσιογράφου Γιώργου Κακούση)






Κατά τη διάρκεια της κράτησης του στο Λιμεναρχείο της Αίγινας και εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει χρειάστηκε να του χορηγηθεί κρεβάτι το οποίο οι Λιμενικοί έφεραν στις 2 τα ξημερώματα προκειμένου να αναπαυθεί ενώ τον επισκέφθηκε και γιατρός προκειμένου να τον εξετάσει διότι όπως είπε στους άνδρες του Λιμενικού δεν ένοιωθε καλά. Παράλληλα εσπευσμένα ήρθε στην Αίγινα την Τρίτη και η κόρη του, η οποία έμεινε μαζί του όλο το βράδυ.

Ο 77χρονος οδηγείται στο δελφίνι που θα τον μεταφέρει στον Πειραιά



Οι πρώτες φωτογραφίες του 77χρονου μετά την έξοδό του από το Λιμεναρχείο της Αίγινας








Το χρονικό της τραγωδίας
Ήταν λίγο μετά τις 13:00 όταν ένα από τα καΐκια του νησιού εκτελούσε δρομολόγιο από την περιοχή της Πέρδικας στο νησάκι απέναντι από την Αίγινα, την Μονή, προκειμένου να απολαύσουν το μπάνιο τους οι επιβαίνοντες. Η μοίρα φαίνεται όμως πως είχε άλλα σχέδια  και το ηλιόλουστο πρωινό στη θάλασσα έμελλε να βαφτεί με αίμα, αφού για άγνωστη αιτία ένα ταχύπλοο σκάφος έπεσε πάνω στο καΐκι βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη τις οικογένειες των τεσσάρων θυμάτων. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μαζί με τον χειριστή του ταχύπλοου, που ήταν και πρώην ιδιοκτήτης του σκάφους, βρίσκονταν άλλα τρία άτομα εκ των οποίων οι δύο ηλικίας 85 και 65 ετών. Ο ίδιος, ο 77χρονος φέρεται να είχε μεταβιβάσει το σκάφος σε έναν Βρετανό υπήκοο, ο οποίος όμως την ώρα του δυστυχήματος δεν επέβαινε στο σκάφος. 

Το καΐκι βρισκόταν νοτιοδυτικά της Αίγινας κατευθυνόμενο προς τη Μονή όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες αντιλήφθηκαν πως το ταχύπλοο κατευθυνόταν κατά πάνω τους έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Κάποιοι από αυτούς φώναζαν, άλλοι έκαναν νοήματα με τα χεριά και ο καπετάνιος του καϊκιού κόρναρε. Μάταια όμως αφού όπως φέρεται να υποστήριξε ο 78χρονος δεν κατάλαβε τίποτα μέχρι τη στιγμή της σύγκρουσης. 

Για περίπου 20 λεπτά οι επιβαίνοντες περιμένουν στη θάλασσα με κάποιους από αυτούς να καταγγέλλουν πως το ταχύπλοο τους χτύπησε και τους εγκατέλειψε ενώ λίγα λεπτά αργότερα ανασύρονται νεκροί 4 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα 5χρονο παιδί ενώ το σκάφος εντοπίζεται από το λιμενικό λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της τραγωδίας ακυβέρνητο.

Στο κέντρο υγείας του νησιού μεταφέρονται οι σοροί του 58χρονου καπετάνιου του καϊκιού, του 5χρονου κοριτσιού και του 44χρονου πατέρα του αλλά και ενός άντρα αγνώστων στοιχείων όπως επίσης και 16 τραυματίες, εκ των οποίων πιο σοβαρά μία γυναίκα 29 ετών αλλοδαπή, με μερικό ακρωτηριασμό αριστερής κνήμης και ένας έφηβος 16 ετών, με τραύματα και επαπειλούμενο αεραγωγό. Αφού τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της 29χρονης και του 16χρονου στην Αθήνα όπως επίσης και άλλων τριών ενηλίκων.

Από τους υπόλοιπους 11 που διακομίστηκαν στο ΚΥ Αίγινας, οι 5 έλαβαν εξιτήριο ενώ οι άλλοι 6 παραμένουν ακόμα για προληπτικούς λόγους. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης