Βίντεο: Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας από την Άννα Κορακάκη

Βίντεο: Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας από την Άννα Κορακάκη

Έχοντας δίπλα της τα αγαπημένα της πρόσωπα η 20χρονη αθλήτρια πλημμυρισμένη από ευτυχία χόρεψε γιορτάζοντας τη μεγάλη της νίκη στο Ρίο 

Βίντεο: Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας από την Άννα Κορακάκη
Παρά την κούραση και την ταλαιπωρία του ταξιδιού, την αναμονή στα αεροδρόμια και τις συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά κανάλια η Άννα Κορακάκη
γιόρτασε το βράδυ της Πέμπτης τη μεγάλη της νίκη στους
Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χορεύοντας το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας. 

Κλείσιμο
Έχοντας δίπλα της τα αγαπημένα της πρόσωπα και έχοντας πια φτάσει σπίτι το «χρυσό» κορίτσι της Ελλάδας χόρεψε με τους φίλους της να της χτυπούν παλαμάκια και τον μπαμπά της να της ανοίγει σαμπάνια.

Δείτε το βίντεο του seleo




Η πολιτεία να βοηθά τους αθλητές πριν τα μετάλλια

Κατά την άφιξή της στη Δράμα το βράδυ της Πέμπτης η χρυσή Ολυμπιονίκης έστειλε μηνύματα προς την πολιτεία για τη στάση της απέναντι στους αθλητές.

«Πρέπει η Πολιτεία να βοηθά όλους τους αθλητές πριν καταφέρουμε από μόνοι μας να κατακτήσουμε μετάλλια. Χρειαζόμαστε υποδομές για να φτάσουμε στην επιτυχία. Όταν εμφανίζονται όλοι μετά, δεν έχει νόημα» δήλωσε με νόημα η χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής.

Ενδεικτικό του παράπονού της με αφορμή και το γκρέμισμα του προπονητηρίου-παράγκα ήταν το γεγονός ότι είχε ζητησει στη γιορτή των Δραμινών για το πρόσωπό της να μην παραστεί κάποιος επίσημος.

Αφού επανέλαβε στους δημοσιογράφους ότι δεν είχε ενημερωθεί, χαρακτήρισε «βίαιη και αιφνίδια» την κίνηση. «Απογοητεύτηκα που γκρέμισαν την παράγκα μου...» είπε. 

Την υποδέχθηκαν με κότινο όπως τους αρχαίους Ολυμπιονίκες

Η χθεσινή ημέρα θα μείνει για καιρό χαραγμένη στη μνήμη της Άννας Κορακάκη καθώς τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονικη αλλά κυρίως στην πατρίδα της, τη Δράμα, την υποδέχθηκαν εκατοντάδες πολίτες για να της δείξουν την ευγνωμοσύνη τους για τη μεγάλη και διπλή επιτυχία της στους αγώνες της Βραζιλίας.

Μάλιστα η μητέρα της στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε την «χρυσή» Άννα αλλά και τον σύζυγό της Τάσο Κορακάκη με δυο στεφάνια ελιάς - στη θύμιση του κότινου, του βραβείου που έπαιρναν οι ολυμπιονίκες στην αρχαιότητα.

Αποθεωτική ήταν η υποδοχή της Άννας στη Δράμα όπου εκατοντάδες Δραμινοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης για να υποδεχθούν την 20χρονη Ολυμπιονίκη, λίγες ώρες έπειτα από την άφιξή της στην Ελλάδα.



Εκείνη, φανερά συγκινημένη, δεν μπορούσε να πιστέψει όλα όσα συνέβαιναν γύρω της.

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη. Έκανα τον γύρο της πλατείας με το αμάξι. Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή. Έκλαιγα μέσα στο αυτοκίνητο», δήλωσε. «Νιώθω τέλεια. Τώρα θέλω να γιορτάσω με όλους τους Δραμινούς που είναι σήμερα εδώ. Θέλω να το γιορτάσω με όλους τους ανθρώπους που με υποστηρίζουν πραγματικά και ουσιαστικά από την μέρα που ξεκίνησα και θα συνεχίσουν και όταν σταματήσω», ανέφερε ακόμη.



Όνειρο ζωής το χρυσό στους Ολυμπιακούς

Μιλώντας, νωρίτερα, κατά την άφιξή της στην Αθήνα για τη μεγάλη και διπλή επιτυχία της η Άννα Κορακάκη χαρακτήρισε όνειρο ζωής το Ολυμπιακό μετάλλιο και εξομολογήθηκε ότι «έκανα τη μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορούσα». «Εκπλήρωσα το όνειρό μου εις διπλούν» συμπλήρωσε. 

Στην ερώτηση για το πώς νιώθει που μετά από 104 χρόνια είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που φέρνει δύο μετάλλια στην Ελλάδα είπε ότι «με κάνει υπερήφανη ότι είμαι η πρώτη γυναίκα που έφερα δυο μετάλλια» εκφράζοντας την ευχή να μην είναι η τελευταία.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις δυσκολίες που πέρασα» συνέχισε η Ελληνίδα διπλή Ολυμπιονίκης, που στηρίζεται από το Stoiximan.gr και σημείωσε ότι «θέλω να γίνω κίνητρο για τα νέα παιδιά».

Ευχαρίστησε, δε, αποκλειστικά την οικογένειά της, τους φίλους της και όσους ήταν μαζί της πριν την επιτυχία και θα είναι και μετά.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης