Επανήλθε στον «αέρα» ο ΑΝΤ1 - Είχε χαθεί το σήμα μετά από βραχύκυκλωμα

Επανήλθε στον «αέρα» ο ΑΝΤ1 - Είχε χαθεί το σήμα μετά από βραχύκυκλωμα

Μετά από μεγάλη προσπάθεια αποκαταστάθηκε η βλάβη - Πρόβλημα  σε εγκατάσταση της ΔΕΗ στο υπόγειο είχε ως συνέπεια την απώλεια σήματος του σταθμού, καθώς είχε διακοπεί η παροχή ρεύματος

Επανήλθε στον «αέρα» ο ΑΝΤ1 - Είχε χαθεί το σήμα μετά από βραχύκυκλωμα
Φωτιά στο παλιό κτίριο του ΑΝΤ1, στην οδό Κηφισίας, στο Agora Center ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, με αποτέλεσμα το κανάλι του Αμαρουσίου να μην εκπέμπει σήμα για λίγες ώρες. Όπως έγινε γνωστό έως τώρα, όλα ξεκίνησαν μετά από βραχυκύκλωμα σε εγκατάσταση της ΔΕΗ στο υπόγειο του κτιρίου και μέσα σε λίγα λεπτά πυκνοί καπνοί έπνιξαν τις εγκαταστάσεις του σταθμού. Το κτίριο εκκενώθηκε άμεσα για λόγους ασφαλείας, ενώ η ΔΕΗ προχώρησε σε άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης, προκειμένου να αντιμετωπίσει και περιορίσει τη ζημιά.

Εξαιτίας του βραχυκυκλώματος, ο τηλεοπτικός σταθμός «έχασε» το σήμα εκπομπής του, το οποίο επανήλθε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα. Στο σημείο κατέφτασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες, προκειμένου να επέμβουν αν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Το συνεργείο της Ηλεκτρικής Εταιρείας κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση και να επανέλθει το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού.

Κλείσιμο
Ο ΑΝΤ1 εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, διευκρινίζοντας τα γεγονότα: 
«Ένα βραχυκύκλωμα μικρής έκτασης στις εγκαταστάσεις  του ΑΝΤ1  είχε σαν αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης και κατά συνέπεια τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος του σταθμού. Γίνονται εντατικές προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης για την επαναφορά του σήματος του σταθμού. Η σχετική καθυστέρηση στην επίλυση του τεχνικού προβλήματος οφείλεται στις απαραίτητες  ενέργειες των υπηρεσιών της ΔΕΗ και της πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας».











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης