Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Βοιωτία - Κατέπεσε Καναντέρ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Βοιωτία - Κατέπεσε Καναντέρ

Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε δύσβατα σημεία -  Το ένα μέτωπο είναι προς την πλευρά της Μαγούλας και το άλλο προς την Ελευσίνα - Σώοι οι δύο πιλότοι του Καναντέρ, μεταφέρθηκαν στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας - Το αεροσκάφος έκανε «βαριά προσγείωση» φλεγόμενο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Βοιωτία - Κατέπεσε Καναντέρ
Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 22.40 το βράδυ του Σαββάτου σε δασική έκταση με πεύκα στα Δερβενοχώρια και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Το μεσημέρι της Κυριακής το μέτωπο της φωτιάς μεταφέρθηκε στη Στεφάνη Βοιωτίας, ενώ μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Ελευσίνας.
Κλείσιμο

Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα, τα οποία όμως σταματούν να πετούν καθώς σκοτεινιάζει.

Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα. Αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 156 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρα και δυνάμεις του στρατού, των ΟΤΑ και εθελοντές.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του Π.Σ., κατά την διάρκεια της νύχτας θα σταλούν ενισχύσεις, προκειμένου να κρατήσουν την πυρκαγιά μέχρι το πρωί, που θα μπορούν και πάλι να πετάξουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Πάντως, από τις 11 το βράδυ της Κυριακής άρχισαν να εξασθενούν οι άνεμοι και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.


Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροσκάφος Καναντέρ στη Βοιωτία
Όμως, το πρωί, στην προσπάθεια της κατάσβεσης της φωτιάς ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 κατέπεσε και τυλίχθηκε στις φλόγες ένα χιλιόμετρο βόρεια από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στα όρια Αττικής-Βοιωτίας.

Οι πιλότοι είναι σώοι. Το αεροσκάφος δεν έχει μηχανισμό εκτίναξης, το οποίο σημαίνει ότι προφανώς το Καναντέρ έκανε βαριά προσγείωση και έτσι οι δύο χειριστές κατάφεραν να βγουν. Κατά πληροφορίες, οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους με τον συγκυβερνήτη να έχει τραυματιστεί στο χέρι και στη μέση.

Οι δύο χειριστές του Canadair CL-215 μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας προκειμένου να υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις.

































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης