PROTOTHEMA

Ελλάδα

Η ομογενής Γιαννούλα Γκουντάνη

Εκανε δωρεά 1 εκατ. ευρώ στο Παναρκαδικό Nοσοκομείο και την άφησαν… ανασφάλιστη

Εκανε δωρεά 1 εκατ. ευρώ στο Παναρκαδικό Nοσοκομείο και την άφησαν… ανασφάλιστη

Η ελληνική πολιτεία την άφησε χωρίς βιβλιάριο υγείας και μόνο όταν προκλήθηκε σάλος έσπευσε να της χορηγηθεί εφ’ όρου ζωής υγειονομική περίθαλψη

Το εντυπωσιακό ποσόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ (περίπου $1,54 εκατ. Αυστραλίας) δώρισε η ομογενής Γιαννούλα Γκουντάνη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.


Πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το γεγονός, ότι για να γίνει αυτή η δωρεά ή ίδια ταλαιπωρήθηκε αρκετά.

Και το χειρότερο;

Η ελληνική πολιτεία την άφησε χωρίς βιβλιάριο υγείας (ανασφάλιστη δηλαδή) και μόνο όταν προκλήθηκε σάλος έσπευσε να της χορηγηθεί εφ’ όρου ζωής υγειονομική περίθαλψη!

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά από δεκαετίες στην Αυστραλία, έκανε δωρεές στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στη μνήμη του συζύγου της, που ξεπερνούν συνολικά το 1 εκατ. ευρώ. Χάριν αυτών, μάλιστα, υπάρχει σήμερα ένα υπερσύγχρονο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο της Τρίπολης. Κι όμως… Η Ελληνίδα αυτή αρχικά ήταν ανασφάλιστη χωρίς βιβλιάριο ασθενείας!

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, μιλώντας σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης αφού είχε λάβει την εξουσιοδότηση από την ίδια την κ. Γκουντάνη, για να το αναφέρει δημοσίως…

Λίγη ώρα μετά τη βράβευσή της που έγινε στην ίδια εκδήλωση, ο αναπληρωτής διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Βενετσάνος Πονηράκος, ενώπιον του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ανακοίνωσε ότι δίνεται εφ’ όρου ζωής υγειονομική περίθαλψη στην κ. Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία, με τη σειρά της, ευχαρίστησε τους υπευθύνους για την απόφαση αυτή.

Η Γιαννούλα Γκουντάνη, μια αληθινή πατριώτισσα, που δούλεψε σκληρά στην Αυστραλία, προσέφερε τη δωρεά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, εμφορούμενη από γνήσια συναισθήματα προσφοράς.

Με αυτή την κίνηση, οι πολίτες της Αρκαδίας και των όμορων Δήμων πλέον δεν ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις αφού τώρα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο έχει αποκτήσει ένα σύγχρονο Αιμοδυναμικό Τμήμα στο πλαίσιο λειτουργίας του Καρδιολογικού Τμήματος, προκειμένου να γίνονται οι στεφανιογραφίες, οι οποίες έως τώρα γίνονταν μόνο στην Αθήνα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου ο οποίος μίλησε για τη μεγάλη αυτή προσφορά της κ. Γκουντάνη και για τα όσα έχει αυτή προσφέρει στο Νοσοκομείο.

Η προσφορά αυτή είναι από το υστέρημα μιας οικογένειας η οποία προχώρησε σε αυτή τη δωρεά από τον μόχθο αυτής της ζωής, όπως αναφέρει η εφημερίδα Νέος Κόσμος Αυστραλίας.

Η μεγάλη αυτή δωρήτρια του Παναρκαδικού δίνει μαθήματα αλληλεγγύης σε δύσκολους καιρούς, στους οποίους η αγάπη για τον πλησίον συχνά εκλείπει.

Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η κυρία Γιαννούλα Γκουντάνη, κατά τη διάρκεια της βράβευσης της, για τη μεγάλη δωρεά που έκανε, ώστε να δημιουργηθεί Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, για την τιμή που μου κάνετε. Η δική μου βράβευση είναι ο σεβασμός στο πρόσωπό μου και οι δωρεές μου να έχουν αντίκρισμα, για να βοηθήσω όλο τον κόσμο που υποφέρει,» είπε με συγκίνηση η ίδια, όταν ανέβηκε στο βήμα..

Πάντως, κάποια στιγμή, πολύ λογικά και ανθρώπινα, η κ. Γκουντάνη, εξέφρασε το παράπονο ότι «η ταλαιπωρία μου βάστηξε τρία χρόνια» μέχρι να ολοκληρωθεί η δωρεά της…
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Αχριστερος22/06/201601:40

"Η ελληνική πολιτεία την άφησε χωρίς βιβλιάριο υγείας": Δεν την άφησε, η ίδια άφησε τον εαυτό της ανασφάλιστο. Θα μπορούσε να έχει φροντίσει να έχει υγ. περίθαλψη με μια ασφάλεια υγείας πχ όταν ήταν νεότερη. "Η προσφορά αυτή είναι από το υστέρημα μιας οικογένειας ": Τέτοια ποσά δεν είναι υστέρημα, ήμαρτον μιλάμε για τεράστιο ποσό. Κατά τα άλλα μπράβο στην οικογένεια για τη δωρεά. κακώς της δόθηκε δωρεάν περίθαλψη (δλδ μιλάμε για ιατροφαρμακευτική διότι μας λένε ότι και οι ανασφάλιστοι δικαιούνται περίθαλψης, τεσπα). Και κακώς λέω γιατί αυτοί που αποφάσισαν να την παρέχουν ουσιαστικά δεν θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Δεν είναι δικά τους λεφτά, είναι διαχειριστές και κακοί μάλιστα.

Απάντηση
Δεν θελουμε δωρεές21/06/201609:17

Τα νοσοκομεία είναι υποχρέωση του κράτους. Οι δωρεές αφενός κάνουν το κράτος ανεύθυνο (αφού βασίζεται σε τρίτους για υποχρεώσεις του) και αφετέρου προέρχονται απο πολλαπλάσια λεφτά που έβγαλε ο ιδωτικός τομέας κλέβοντας τα απο το λαό είτε με την εκμετάλλευση της υπερεργασίας είτε μέσω αλισβερισιών μεταξύ κράτους και ιδιωτικού τομέα.

Απάντηση
john21/06/201609:14

μόνο οι ελληνες τού εξωτερικού νιώθουν κ ειναι πραγματικοί ελληνες , οι ντόπιοι ειναι μόνο γιά νά βουτήξουν νά αρπάξουν νά καταστρέψουν ενώ βέβαια ειναι ξερόλες κ γιά νά κάθονται στά καφενεία στίς καφετέρειες στούς καναπέδες τους ,οταν δέν τσακώνονται στούς δρόμους γιά τό ποιός ειναι πιό μάγκας οδηγός ...... κατάντια

Απάντηση
ORGH 21/06/201608:58

ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ . ΓΙΑΥΤΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία