Ύστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να εφαρμόσει σχέδιο που έχει εκπονηθεί εδώ και πολύ καιρό για την αποσυμφόρηση της Ειδομένης. Συγκεκριμένα, δέκα διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ) έχουν πάρει εντολή να μετακινηθούν τις επόμενες ώρες ενδεχομένως σήμερα, Δευτέρα, ή αύριο, Τρίτη, στο νομό Κιλκίς προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιχείρηση μεταφοράςμεταναστών
Τα περίπου 12.000 άτομα που βρίσκονται στον καταυλισμό πρόκειται να μεταφερθούν σταδιακά σε κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εντολή να εκκενωθεί η περιοχή, ακόμα και αν υπάρξει αντίσταση από τους πρόσφυγες.
Κλείσιμο
Την ίδια ώρα θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στα κέντρα φιλοξενίας. Επισης θα δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας, όπου δεν θα μπορούν να κινούνται άτομα που δεν εχουν σχέση με την επιχείρηση, ενώ πάνω από την Ειδομενη θα πετά το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στελέχη της
ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι έχουν βρεθεί οι απαιτούμενοι χώροι σχεδόν για το σύνολο του πληθυσμού. Μεταξύ αυτών, είναι πρώην βιομηχανικοί χώροι , στους οποίους λέγιναν οι απαιτούμενες εργασίες για τη μετατροπή τους σε κέντρα διαμονής μεταναστών.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα στην Ειδομένη βρέθηκαν ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα παράτυπης μετανάστευσης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.
Το Parian Chronicle, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality, είναι το πρώτο Destination By Hyatt ξενοδοχείο στην Πάρο και άνοιξε τις πόρτες του την 1η Ιουλίου, παρουσιάζοντας μια διαφορετική πρόταση φιλοξενίας που συνδυάζει την κυκλαδίτικη αισθητική, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη πολυτέλεια.
Η JURA, το κορυφαίο brand αυτόματων μηχανών, φέρνει στην Ελλάδα μια νέα προσέγγιση στην εμπειρία του καφέ, βασισμένη στην τεχνολογία αιχμής και την υψηλή τεχνογνωσία.