Στους δρόμους της Αθήνας κινητή μονάδα για να πλένουν οι άστεγοι τα ρούχα τους!

Στους δρόμους της Αθήνας κινητή μονάδα για να πλένουν οι άστεγοι τα ρούχα τους!

Στην πρωτεύουσα σήμερα 17.700 άνθρωποι θεωρούνται άστεγοι με την ευρεία έννοια του όρου και από αυτούς, οι 1.500 κοιμούνται καθημερινά στον δρόμο

Στους δρόμους της Αθήνας κινητή μονάδα για να πλένουν οι άστεγοι τα ρούχα τους!
Με σύνθημα, η καθαριότητα οδηγεί στην αξιοπρέπεια και αυτή, με τη σειρά της, σε νέες ευκαιρίες, η πρωτοβουλία Ithaca Laundry
, έχει σκοπό την επίλυση των προβλημάτων καθαριότητας των αστέγων της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται από τους εμπνευστές της προσπάθειας, στην Αθήνα σήμερα 17.700 άνθρωποι θεωρούνται άστεγοι με την ευρεία έννοια του όρου. Από αυτούς, οι 1.500 κοιμούνται καθημερινά στον δρόμο. Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και η έλλειψη ενός εθνικού πλάνου κατά της αστεγίας εντείνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται οι άστεγοι και όσοι αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Κλείσιμο
Για την αντιμετώπιση ενός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι, μια κινητή μονάδα με πλυντήρια και στεγνωτήρια θα λειτουργεί, σε πρώτη φάση σε δύο σημεία -στον κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, έναντι του Σταθμού Λαρίσης, και στην περιοχή κοντά στη Βαρβάκειο αγορά. Το φορτηγάκι θα βρίσκεται στα παραπάνω σημεία της Αθήνας, τρεις φορές την εβδομάδα με βάση ένα σταθερό μηνιαίο πρόγραμμα, το οποίο θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και θα αναφέρει τις ημέρες και την ώρα που θα βρίσκεται η κινητή μονάδα στο εκάστοτε σημείο.

Υποστηρικτής της προσπάθειας είναι και η LG Electronics Ελλάς, εξοπλίζοντας το όχημα με δύο πλυντήρια ρούχων F12U2TDN0, τεχνολογίας Turbowash, χωρητικότητας 8 κιλών και υψηλής ενεργειακής κλάσης Α +++ και δύο στεγνωτήρια RC9055AP2Z τεχνολογίας Eco Hybrid, χωρητικότητας 9 κιλών και ενεργειακής κλάσης Α++. Στο ειδικά διαμορφωμένο φορτηγάκι–κινητό πλυντήριο, θα συγκεντρώνονται τα ρούχα των αστέγων, τα οποία θα πλένονται και θα παραδίδονται στεγνά και καθαρά.

«Η LG Ελλάς αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία η οποία πίστεψε στο όραμα μας να δημιουργήσουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους που υφίστανται έντονα τον κοινωνικό αποκλεισμό, παρέχοντας τους πρόσβαση σε υπηρεσίες καθαριότητας. Η παραχώρηση των συγκεκριμένων συσκευών μας βοήθησε να ολοκληρώσουμε γρήγορα την κατασκευή της κινητής μονάδας και, κυρίως, μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε αποδοτικά πλύσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με τη μικρότερη εφικτή κατανάλωση ενέργειας, βελτιστοποιώντας έτσι την υπηρεσία που παρέχουμε. Ευελπιστούμε σε μία συνεργασία διαρκείας η οποία θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο έργο που προσφέρουμε», αναφέρει ο Θάνος Σπηλιόπουλος, ιδρυτής και project manager του Ithaca Laundry.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης