Πωλούσαν ποτά «μπόμπες» σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη

Πωλούσαν ποτά «μπόμπες» σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη

Ένας 59χρονος και ο 28χρονος γιος του εφοδίαζαν με λαθραία ποτά έναν 45χρονο, που και ο ίδιος προμηθευόταν από γειτονική χώρα και τα διέθετε προς πώληση με πλαστές ετικέτες

Πωλούσαν ποτά «μπόμπες» σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη
Ολόκληρο… αποστακτήριο με πλήρη εξοπλισμό για την παρασκευή και εμφιάλωση λαθραίων αλκοολούχων ποτών είχαν εγκαταστήσει στην αποθήκη τους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ένας 59χρονος και ο 28χρονος γιος του, που διακινούσαν ποτά «μπόμπες» στην αγορά της πόλης και της Κατερίνης.

Μαζί με έναν 56χρονο συνεργό τους, οι προμηθευτές εφοδίαζαν με λαθραία ποτά έναν 45χρονο, που και ο ίδιος προμηθευόταν από γειτονική χώρα και τα διέθετε προς πώληση με πλαστές ετικέτες που έφεραν την επωνυμία διαφόρων εταιρειών. «Πελάτες» πατέρα και γιου, ήταν ακόμη έξι ιδιοκτήτες και διαχειριστές καταστημάτων οι οποίοι διέθεταν τα αμφίβολης ποιότητας ποτά με τις «μαϊμού» ετικέτες στους θαμώνες τους.

Στην αποθήκη και τα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων, κατασχέθηκαν συνολικά 606 φιάλες λαθραίων ποτών, 1.330 λίτρα αλκοόλης σε πλαστικά δοχεία των δέκα λίτρων, εξοπλισμός για τη μετάγγιση και εμφιάλωση αλκοολούχων ποτών, 3.522 πλαστές ετικέτες επώνυμων εταιρειών, 4.774 πώματα, 1.470 κενές γυάλινες φιάλες με ετικέτες διαφόρων εταιρειών και 50 πακέτα τσιγάρα χωρίς την ειδική ταινία του φόρου.

Κλείσιμο
Το κύκλωμα υπολογίζεται ότι διακίνησε περισσότερες από 750 φιάλες λαθραίων ποτών τους τελευταίους επτά μήνες. Δείγμα των ποτών εστάλη για εργαστηριακή εξέταση σε Χημείο, ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός επικινδυνότητάς τους. Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εισαγωγή και διανομή των λαθραίων προϊόντων. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με κατηγορίες κατά περίπτωση για λαθρεμπορία, πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 13 άτομα. Τα λαθραία ποτά εστάλησαν στο Τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης