Ο Πολάκης «ξαναχτύπησε»: «Τα σκυλιά ουρλιάζουν, το καραβάνι προχωρά»

Ο Πολάκης «ξαναχτύπησε»: «Τα σκυλιά ουρλιάζουν, το καραβάνι προχωρά»

Απαξιωτικός εμφανίστηκε και εναντίον της κυρίας Ευης Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή - «Λεκτικό ατόπημα» το παραλήρημα Πολάκη, σχολιάζει η Όλγα Γεροβασίλη

Ο Πολάκης «ξαναχτύπησε»: «Τα σκυλιά ουρλιάζουν, το καραβάνι προχωρά»
Χωρίς τέλος, χωρίς μέτρο και χωρίς πάτο συνεχίζει να «εκφράζεται» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης και να δίνει ρεσιτάλ απαράδεκτης πολιτικής συμπεριφοράς.

Η τελευταία του εμφάνιση, προχθές το βράδυ, σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, ήρθε να επιβεβαιώσει μια ακόμη φορά την ευρεία γκάμα των ύβρεων, των απειλών, των τσαμπουκάδων που όπως φαίνεται αποτελούν τις εφεδρείες του.
Κλείσιμο
 
Κληθείς ως βασικός ομιλητής στο Δημαρχείο Αμαρουσίου για να αναπτύξει το έργο του υπουργείου Υγείας μετά και το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα, ο κ. Πολάκης κατέληξε να αναφέρεται στο περιστατικό που είχε συμβεί τον Δεκέμβριο του 2015, όταν σε συνέντευξη Τύπου στην Αριστοτέλους είχε επιτεθεί φραστικά σε δημοσιογράφο προκαλώντας ένα άνευ προηγουμένου λεκτικό επεισόδιο με διαπιστευμένο συντάκτη του υπουργείου – και μάλιστα στην επίσημη πρώτη του εμφάνιση ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε συνέντευξη τύπου.
 


Τέσσερις μήνες μετά επανήλθε μιλώντας με ακόμα χειρότερες φράσεις για τον δημοσιογράφο. Είπε χαρακτηριστικά: «Έπρεπε τότε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου!». Από τον παραληρηματικό του λόγο δεν γλίτωσαν ούτε οι άλλοι δημοσιογράφοι τους οποίους αποκάλεσε «χθεσινά αυγά» διότι είχαν τολμήσει να παρατηρήσουν ότι ο ιός HIV λέγεται ιός HIV και όχι ΧΙΒ όπως τον έλεγε ο κ. Πολάκης, ενώ κλείνοντας καταφέρθηκε με τον…γνώριμο υβριστικό λόγο του κατά των ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής».



 
Η τηλεοπτική εμφάνιση Πολάκη υπέρ της εξαδελφης αναισθησιολόγου
Το υβρεολόγιο που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας όταν δέχθηκε ερώτηση σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ από δημοσιογράφο που παραβρέθηκε στην κλειστή κομματική εκδήλωση, δείχνει το φτωχό πολιτικό του λόγο και την ανεπάρκειά του να αρθρώσει ουσιαστικά επιχειρήματα. Αντιθέτως, φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι τον χαρακτηρίζει ο ανεξέλεγκτος τσαμπουκάς και το νταηλίκι.
 
Αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, ότι παρόλο που ο κ. Πολάκης εμφανίζεται να σηκώνει με ένταση το λάβαρο κατά των «βοθροκάναλων» αναγκάστηκε να το… κατεβάσει για λίγο, τον περασμένο Ιανουάριο, όταν εμφανίστηκε στο Epsilon και στον Νίκο Ευαγγελάτο για να υπερασπιστεί ως γιατρός και ως συγγενής την πρώτη του εξαδέλφη αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη, που ενεπλάκη στη μοιραία επέμβαση της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.

 
Η απουσία από την συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας
Μετά την προσβλητική λεκτική επίθεση κατά του Τύπου και κατά δημοσιογράφων του περασμένου Δεκεμεβρίου στην πρώτη συνέντευξη τύπου του υπουργείου Υγείας, η ηγεσία της Αριστοτέλους κατέβασε τα…ρολά της ενημέρωσης στους διαπιστευμένους συντάκτες. Η έκδοση της υπουργικής απόφασης για τους ανασφάλιστους και το μείζον θέμα του προσφυγικού άνοιξαν και πάλι την πόρτα του υπουργείου Υγείας στους δημοσιογράφους οι οποίοι κλήθηκαν την περασμένη Δευτέρα σε συνέντευξη τύπου. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έλαμψε διά της απουσίας του – και παρόλο που ο κ. Ξανθός διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι «ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να είναι μαζί μας τώρα για προσωπικούς λόγους, αλλά ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει μέχρι να τελειώσουμε» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν εμφανίστηκε ποτέ, αφήνοντας άπαντες μέσα στην απορία εάν πράγματι είχε κάποιο προσωπικό θέμα ή εάν προσπαθούσε να αποφύγει το…σίκουελ της προηγούμενης εμφάνισης του.

 
Κάλυψη Πολάκη από Γεροβασίλη και Ξανθό
Τον προσβλητικό και χυδαίο λόγο του κ. Πολάκη, πάντως, η συνάδελφος του – επίσης  γιατρός- κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Όλγα Γεροβασίλη, τον χαρακτήρισε απλώς «λεκτικό ατόπημα».
 
Μιλώντας στον  Alpha 9.89 η κυρία Γεροβασίλη ανέφερε ότι ήταν αγανακτισμένος «με τη συμπεριφορά μέρους των ΜΜΕ απέναντί του και με τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για έναν υπουργό, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες και δεν έχουν αντίστοιχα σχολιαστεί».
 
Κάλυψη στον Παύλο Πολάκη επιχείρησε να παράσχει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή. Ο κ. Ξανθός είπε αρχικά ότι «αντιπαρέρχομαι τα περί αντιδημοκρατικής εκτροπής και προσομοίωσης της ελληνικής δημοκρατίας με αυταρχικά καθεστώτα... Δεν απαντώ σε καταγγελίες που δεν τεκμηριώνονται και δεν αποδεικνύονται», είπε για να προσθέσει στη συνέχεια: «αν νομίζετε ότι θα μπορέσετε με αφορμή κάποιες δηλώσεις που δεν γνωρίζω, δηλώσεις  που είναι σε συνέχεια μιας γνωστής αντιπαράθεσης προσβλητικής απέναντι στον κ. Πολάκη, να ακυρώσετε ή απαξιώσετε ένα έργο που γίνεται με μεγάλη προσπάθεια και συνεισφορά και ολόψυχη στήριξη από τον κ. Πολάκη είστε γελασμένη» απευθυνόμενος στην κ. Αραμπατζή που έθεσε το ζήτημα στη Βουλή.

 
Η επάνοδος μέσω facebook: Αποκαλεί «σκυλιά» τους επικριτές του
«Τα σκυλιά ουρλιάζουν, το καραβάνι προχωρά. Αντέχουμε και θα σας νικήσουμε». Με αυτόν τον τρόπο, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, δίνοντας συνέχεια σε όσα είπε στην κομματική εκδήλωση στο Μαρούσι.
 
Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ολόκληρη η απάντηση χθες στο δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τους διοικητές των νοσοκομείων, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρούσιου για το παράλληλο πρόγραμμα όπου ήμουν ομιλητής. ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ απομονώνουν κομμάτια. Δεν πειράζει παιδιά όσο και να ουρλιάζετε η παραπομπή για κακούργημα της πρωην διοίκησης του κεελπνο από την εισαγγελέα διαφθοράς ΕΓΙΝΕ και δεν κρύβεται όσο και να επιτίθεστε σε μένα.

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΠΡΟΧΩΡΑ, ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ».


 
ΕΣΗΕΑ: Ο δόκτωρ με το ξινάρι πασχίζει να γίνει είδηση
Θέση για τις... συστάσεις που απευθύνουν, εσχάτως, στελέχη της κυβέρνησης προς τους δημοσιογράφους για τον τρόπο που επιτελούν το έργο τους, πήρε με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, έπειτα από πιέσεις και επικρίσεις για την έλλειψη αντίδρασης από την πλευρά της.
 
«Φωτογραφίζοντας» τόσο τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα, όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, η Ένωση των συντακτών αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
 
«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτικές, αλλά και καθοριστικές για την επόμενη ημέρα της ενημέρωσης.
      
Κάποιοι επιθυμούν διακαώς να κάνουν τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ και την ΕΣΗΕΑ άλλοθι για τα πολιτικά τους παιχνίδια.
      
Διαπλοκή και πολιτική εξουσία έχουν κάθε λόγο να δίνουν «αίμα στην αρένα» και να αποπροσανατολίζουν από τα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα, που έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό.
      
Ο στρατηγός, που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη και ο δόκτωρ με το ξινάρι πασχίζουν με κάθε τρόπο να γίνουν είδηση, αφού δεν έχουν τίποτα να δείξουν.
      
Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα η ΕΣΗΕΑ συνιστά ψυχραιμία και καλεί τους συναδέλφους να απαντούν ακόμη και σε αυτές τις συμπεριφορές με τους κανόνες που προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης