Συγκλονιστικό βίντεο και φωτογραφίες μέσα από το Ελληνικό

Συγκλονιστικό βίντεο και φωτογραφίες μέσα από το Ελληνικό

Δείτε πώς ζουν 6.000 μετανάστες στο πρώην αεροδρόμιο

Συγκλονιστικό βίντεο και φωτογραφίες μέσα από το Ελληνικό
Εικόνες ντροπής, εικόνες που προκαλούν σοκ. Εικόνες που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έρχονται από το Ελληνικό, εκεί όπου 6.000 άνθρωποι στοιβάζονται σε συνθήκες που η λέξη «άθλιες» δεν αρκεί για να τις περιγράψει.

Μια προσφυγούπολη που θυμίζει... φαβέλα και παραπέμπει σε εικόνες οι οποίες μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν άγνωστες στους περισσότερους, μόλις λίγα μέτρα από την λεωφόρο Ποσειδώνος...

Αναρωτιέται κανείς πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο;
Κλείσιμο

Οι άνθρωποι ζουν στοιβαγμένοι ο ένας επάνω στον άλλον στις δομές φιλοξενίας (!) των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Οι διάδρομοι είναι γεμάτοι σκηνές και επειδή ο χώρος δεν φτάνει κάποιοι τις έχουν στήσει ακόμα και πάνω στις σκάλες!

Μικρά παιδιά ζουν σε τόσο άσχημες συνθήκες που δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι αυτά συμβαίνουν στην πόλη μας, στη γειτονιά μας, στην πόρτα μας ουσιαστικά!

Ενδεικτικό της «ασφυξίας» είναι το γεγονός ότι δεν χωράνε να μπουν άλλοι στο εσωτερικό, με πολλούς να έχουν κατασκηνώσει στους εξωτερικούς χώρους, όπως στις κερκίδες του Χόκεϊ, ή τις σκάλες εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Όσο η θερμοκρασία -λόγω του καιρού- ανεβαίνει, οι συνθήκες διαβίωσης γίνονται ακόμη χειρότερες. Σε διάφορα σημεία, μάλιστα, πρόσφυγες και μετανάστες αναγκάστηκαν να σπάσουν τα τζάμια, καθώς δεν μπορούν ούτε να αναπνεύσουν στους εσωτερικούς χώρους.

Φορείς και κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου διαμηνύοντας ότι το Ελληνικό με αυτές τις άθλιες συνθήκες είναι μία υγειονομική βόμβα! Ο αριθμός των 6.000 μεταναστών που ζουν εκεί μέσα ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό που έχει δεσμευθεί το υπουργείο να μεταφέρει, αλλά κυρίως ξεπερνά τις αντικειμενικές δυνατότητες φιλοξενίας της εγκατάστασης με αποτέλεσμα αυτές τις ακραίες εικόνες!

Οι άνθρωποι αυτοί μέσα σε αυτή την αθλιότητα όπου ζουν και παρά τις πολιτισμικές και θρησκευτικές τους διάφορες, προσπαθούν μέσα από την αυτο-οργάνωση να βγάλουν τη μέρα.
Μέσα στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού οι τοίχοι έχουν καλυφθεί από συνθήματα και ζωγραφιές, ενώ σε διάφορα σημεία διαβάζει κανείς «εδώ ζουν Αφγανοί», μια κίνηση που δείχνει ότι από μόνοι τους επέλεξαν να χωριστούν από τους Σύρους, προκειμένου να μην υπάρχουν εντάσεις μεταξύ τους. Σε άλλο σημείο βελάκια στους τοίχους δείχνουν προς τα πού είναι ο «μπαρμπέρης», γραμμένο στα αγγλικά και αραβικά, ώστε όποιος θέλει κούρεμα να κατευθυνθεί προς τα εκεί.

Συγκλονιστικό βίντεο - Άθλιες εικόνες  μέσα από το Ελληνικό


Σκηνές και σκουπίδια στους διαδρόμους του Ελληνικού





Η μελαγχολία έχει ζωγραφιστεί μόνιμα στα πρόσωπα των μικρών παιδιών



Με γκράφιτι στους τοίχους διαχωρίζονται Σύροι από Αφγανούς






Αυτοσχέδια ταμπέλα για το... κουρείο του Ελληνικού






Μέχρι και στις ψευδοροφές απλώνουν τα ρούχα τους οι πρόσφυγες






Ακόμα και το χτένισμα είναι μία περιπέτεια...












Σπασμένα τζάμια για να μπει καθαρός αέρας






Έλεγχος διαβατηρίων - κρεμάστρα

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης