Αυτός είναι ο ΓΓ που δεν ήθελε να βγει το πρόσωπό του στην τηλεόραση

Αυτός είναι ο ΓΓ που δεν ήθελε να βγει το πρόσωπό του στην τηλεόραση

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος έδειξε πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ενημέρωση - «Δεν θέλω να δείξετε την εικόνα μου» διέταξε τους δημοσιογράφους στο λιμάνι του Πειραιά

Αυτός είναι ο ΓΓ που δεν ήθελε να βγει το πρόσωπό του στην τηλεόραση
Τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση την ενημέρωση και το πώς αντιμετωπίζουν τους δημοσιογράφους όταν αποκαλύπτουν τις ελλείψεις και τις αβελτηρίες τους επιβεβαίωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος.

Με μια διαταγή που θυμίζει άλλες εποχές όταν έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο έχει
βουλιάξει στο χάος από τους απελπισμένους μετανάστες που δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τα παιδιά τους, προκειμένου να ενημερώσει μαζί με άλλους δύο ΓΓ (από το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Άμυνας) το πρώτο πράγμα που αποφάσισε να κάνει ήταν να πει στους δημοσιογράφους ότι πρέπει να μην είναι παρόντες από την ενημέρωση που θα έκαναν στους μετανάστες και πρόσφυγες του καταυλισμού του Πειραιά.

Ο κ. Παπαδόπουλος πίσω από τους λιμενικούς στο λιμάνι του Πειραιά

Κλείσιμο


«Θα πρέπει ο χώρος να εγκαταλειφθεί από τις κάμερες» ήταν η λιτή αλλα σαφής των προθέσεων διαταγή του κ. Παπαδόπουλου.

Όπως όμως συμβαίνει σε κάθε παρόμοια περίπτωση ανθρώπου με εξουσία ο οποίος προσπαθεί να αποκλείσει την ενημέρωση, το επιχείρημα του ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής απλά είναι έωλο.

Αν και πρόκειται για δημόσιο λειτουργό, ο οποίος οφείλει να αποδέχεται τον έλεγχο και ο οποίος οφείλει να ενεργεί πάντα υπό το φως της δημοσιότητας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε στους δημοσιογράφους ότι ο λόγος που ζητά να αποχωρήσουν οι κάμερες είναι γιατί δεν θέλει να δει... την εικόνα του το μεσημέρι. «Λοιπόν ακούστε ειναι ευθύνη όλων μας και των media και δικό μας, μην τραβάτε. Μην δω τους εαυτούς μας το μεσημέρι στην τηλεόραση. Γιατι προσωπικά έχω την ευθύνη της εικόνας μου και της εικόνας και των υπολοίπων. Ακούστε με λίγο είμαι ο γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής» ήταν το... διάγγελμα του κ. Παπαδόπουλου.

Θαυμάστε τον...



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης