Πρωτοπορούν τα Τρίκαλα: Δωρεάν ποδήλατα για μετακίνηση στην πόλη

Πρωτοπορούν τα Τρίκαλα: Δωρεάν ποδήλατα για μετακίνηση στην πόλη

Σε μια πόλη με πάνω από 30.000 ποδήλατα, ο Δήμος Τρικκαίων επιδιώκει, σύμφωνα με το δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, να καταστήσει τη βιώσιμη μετακίνηση, τρόπο ζωής

Πρωτοπορούν τα Τρίκαλα: Δωρεάν ποδήλατα για μετακίνηση στην πόλη
Δωρεάν μετακίνηση με ποδήλατα, για όσους χρησιμοποιήσουν τους χώρους στάθμευσης του Δήμου Τρικκαίων προσφέρουν από σήμερα τα Τρίκαλα. Ειδικότερα, ο Δήμος Τρικκαίων και η Αστική Ανάπτυξη Α.Ε. (εταιρία του Δήμου) υλοποιούν ακόμη ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα. Είκοσι (20) ποδήλατα θα παραχωρούνται στους πολίτες (τρικαλινούς και επισκέπτες) που θα σταθμεύουν τα οχήματά τους σε δύο δημοτικούς χώρους στάθμευσης, προκειμένου να κινούνται με αυτά στην πόλη. Τα 15 ποδήλατα βρίσκονται στον χώρο στάθμευσης επί της οδού Κανούτα (παραποταμίως) και τα 5 στην πλατεία Δικαστηρίων (υπόγειος χώρος).

Σε μια πόλη με πάνω από 30.000 ποδήλατα, ο Δήμος Τρικκαίων επιδιώκει, σύμφωνα με το δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, να καταστήσει τη βιώσιμη μετακίνηση, τρόπο ζωής.

Η συγκεκριμένη κίνηση λειτουργεί πολύ εύκολα: ο οδηγός του οχήματος, αφού σταθμεύει το όχημά του στο πάρκινγκ, θα συμπληρώνει ειδική φόρμα που βρίσκεται ήδη στα γραφεία των χώρων στάθμευσης. Με την επίδειξη αποδεικτικού στοιχείου ταυτότητας, θα παραλαμβάνει το ποδήλατο - για 3 ώρες κατ' ανώτατη χρήση. Θα κάνει τις δουλειές του, δηλαδή αυτές που δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία, όπως πληρωμές, επισκέψεις σε τράπεζες, λίγα ψώνια και, επιστρέφοντας, θα παραδίδει το ποδήλατο, χωρις να πληρώνει για αυτό, αλλά μόνο για τη στάθμευση. Φυσικά, σε περίπτωση βλάβης ή κλοπής (πλην σκασμένου λάστιχου) ο πολίτης πληρώνει τη ζημιά ή την απώλεια. Τα ποδήλατα είναι αριθμημένα και έχουν ειδικό σήμα και ειδικό κίτρινο χρώμα, εύκολα αναγνωρίσιμα από όλους.

Κλείσιμο
Για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ο Δήμος από αύριο δημοσιοποιεί φυλλάδια που θα ενημερώνουν με χάρτη της πόλης και τον τρόπο λειτουργίας της δράσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης