Τα ΜΑΤ αντί να μας προστατεύσουν μας έστειλαν στο νοσοκομείο, λέει κάτοικος της Χίου

Τα ΜΑΤ αντί να μας προστατεύσουν μας έστειλαν στο νοσοκομείο, λέει κάτοικος της Χίου

«Χτυπούσαν ηλικιωμένους ανθρώπους και 16χρονα παιδιά…» δήλωσε χαρακτηριστικά στο protothema.gr ο Γιώργος Δημόπουλος ένας εκ των τριών που χθες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό του από τα ΜΑΤ

Τα ΜΑΤ αντί να μας προστατεύσουν μας έστειλαν στο νοσοκομείο, λέει κάτοικος της Χίου
Σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στα Ταμπάκικα της Χίου, καθώς κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν στο γεγονός ότι το παλιό εργοστάσιο της περιοχής θα χρησιμοποιούταν ως χώρος κράτησης για την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών.
 
«Υποτίθεται ότι είχε αδειάσει ο χώρος γιατί τους πήγαν στο κέντρο κράτησης που έφτιαξαν έξω από την πόλη. Χθες έφεραν κάτι άτομα που έπρεπε να γυρίσουν πίσω στην Τουρκία. Πήγαμε με ωραίο τρόπο στους αστυνομικούς και τους είπαμε να τους πάρουν. Μας είπαν ότι δεν πρόκειται και πως πρέπει να γίνει η κράτηση τους και σήμερα θα τους επαναπροωθούσαν. Μα είπαν ότι ήταν τα ΜΑΤ εκεί και να κοιμηθούμε  ήσυχοι. Τους απαντήσαμε πως έχουμε προβλήματα γιατί νομίζαμε ότι άδειασε το παλιό εργοστάσιο»
Κλείσιμο
είπε μεταξύ άλλων ο 31χρονος πατέρας ενός μικρού παιδιού.
 
Το παλιό εργοστάσιο της περιοχής, στο παρελθόν είχε λειτουργήσει ως χώρος ταυτοποίησης και καταγραφής των προσφύγων και παράνομων μεταναστών όμως πριν από μερικό καιρό ολοκληρώθηκαν τα έργα του νέου hot spot που βρίσκεται έξω από την πόλη της Χίου και μεταφέρθηκαν όλοι εκεί.
 
Αφού οι κάτοικοι της περιοχής μίλησαν με τους αξιωματικούς της αστυνομίας
τότε συνειδητοποίησαν ότι οι αστυνομικοί μετέφεραν κι άλλους ανθρώπους στο κέντρο κράτησης όπου και προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.
 
«Αφού τελείωσαν αυτά, μας κορόιδεψαν για να φέρουν την δεύτερη φουρνιά με τα πούλμαν. Τους προλάβαμε και κάτσαμε μπροστά τους. 

Εκείνη την στιγμή μεγάλοι άνθρωποι 70 - 75 χρονών και παιδιά 16χρονων βρίσκονταν εκεί. Ήρθαν τα ΜΑΤ με τα γκλοπ, χτύπησαν την μάνα μου, χειρουργημένη γυναίκα πριν από 20 μέρες, παιδάκια 16 χρονών και γυναίκες άνω των 70. Αυτός είναι ο σεβασμός που έχουν απέναντι στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Αυτή είναι η εκτίμηση, το να μας σακατεύουν στο ξύλο για να περάσει το δικό τους». 

Ο ίδιος τονίζει πως και σήμερα οι κάτοικοι θα μαζευτούν στην περιοχή του παλιού εργοστασίου και πως θα πάνε στην αστυνομία να καταθέσουν μήνυση αφού έχουν ήδη δώσει εντολή σε δικηγόρους να προχωρήσουν δικαστικώς την υπόθεση του ξυλοδαρμού τους. «Σήμερα θα μαζευτεί και πάλι η γειτονιά και θα πάμε στην αστυνομία. Επίσης έχουμε βάλει δικηγόρους για να κινηθούμε δικαστικώς. Τα ΜΑΤ ήρθαν από την Αθήνα προφανώς για να σακατεύουν εμάς στο ξύλο και όχι για να κάνουν αυτά που πρέπει»
είπε.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Δημόπουλος καταγγέλλει ότι το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή του παλιού εργοστασίου, που μετέφεραν τους παράνομους μετανάστες για την επαναπροώθηση, έπεσαν  πυροβολισμοί καθώς οι αρχές κυνήγησαν κάποιους που έφυγαν από το κέντρο κράτησης.
 
«Μας είπαν να κοιμόμαστε και ήσυχοι... Το βράδυ έπεσαν πυροβολισμοί γιατί κυνηγούσαν κάποιους που έφυγαν από εκεί μέσα.  Είναι πάρα πολύ σοβαρό γιατί εμένα το σπίτι μου το χωρίζει ένα μονότουβλο ντουβάρακι από αυτούς. Έπεφταν πυροβολισμοί στα 510 μέτρα από το σπίτι μας»
υπογράμμισε.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης