Ιωάννινα: Απειλούν να καταστρέψουν τις σκηνές και να «αποδράσουν» οι πρόσφυγες

Ιωάννινα: Απειλούν να καταστρέψουν τις σκηνές και να «αποδράσουν» οι πρόσφυγες

Αρνούνται να κατέβουν από τα λεωφορεία οι πρόσφυγες που έφτασαν την Παρασκευή από τον Πειραιά  - Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης στο κέντρο φιλοξενίας όσοι διαμένουν στον καταυλισμό   

Ιωάννινα: Απειλούν να καταστρέψουν τις σκηνές και να «αποδράσουν» οι πρόσφυγες
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Κατσικά, ύστερα από την άρνηση των προσφύγων να κατέβουν από τα λεωφορεία με τα οποία έφτασαν στα Ιωάννινα από τον Πειραιά το βράδυ της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα ομάδες προσφύγων, που διαμένουν στον καταυλισμό απειλούν πως εάν μέχρι αύριο, δεν λυθούν ζητήματα διαβίωσης, όπως οι συνθήκες υγιεινής θα καταστρέψουν τις σκηνές και θα φύγουν.
Κλείσιμο



Οι ίδιοι καταγγέλλουν πως στον καταυλισμό δεν υπάρχει ζεστό νερό, θέρμανση και στρώματα σε πολλές σκηνές με αποτέλεσμα να  κοιμούνται πάνω στις πέτρες.
 
Το απόγευμα της Παρασκευής μετά την αναχώρηση των τεσσάρων λεωφορείων με 210 πρόσφυγες, που επίσης αρνήθηκαν να μπουν στο κέντρο φιλοξενίας, η κατάσταση εκτονώθηκε προσωρινά.




Στις 9:30 τη νύχτα η άφιξη των δύο λεωφορείων με 70 πρόσφυγες προκάλεσε και πάλι ένταση. Οι πρόσφυγες μόλις αντίκρισαν τις σκηνές και ενημερώθηκαν από τους συμπατριώτες τους για τις συνθήκες, δεν θέλησαν να κατέβουν από τα λεωφορεία όπου παραμένουν έως αυτή την ώρα.
 
Στο κέντρο φιλοξενίας στο Κατσικά έχουν εγκατασταθεί περίπου 1100 πρόσφυγες και μετανάστες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης