«Αποσυμφόρηση» στην Ειδομένη: Έφυγαν έξι λεωφορεία με πρόσφυγες

«Αποσυμφόρηση» στην Ειδομένη: Έφυγαν έξι λεωφορεία με πρόσφυγες

Μεταφέρονται στη Βέροια, ενώ ορισμένοι εξ αυτών θα οδηγηθούν και στην Κατερίνη - Στόχος, σε πρώτη φάση, είναι να απομακρυνθούν τουλάχιστον 1.000

«Αποσυμφόρηση» στην Ειδομένη: Έφυγαν έξι λεωφορεία με πρόσφυγες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «αποσυμφόρησης» της Ειδομένης, καθώς συνολικά έξι λεωφορεία γεμάτα με πρόσφυγες και μετανάστες αναχώρησαν, μέχρι στιγμής, από την περιοχή, με προορισμό τη Βέροια.

Παράλληλα, ετοιμάζεται να αναχωρήσει ακόμη ένα διώροφο λεωφορείο, με προορισμό την Κατερίνη.

Νωρίτερα ομάδα προσφύγων που εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, προσπάθησε με συνθήματα να αποτρέψει αυτούς που έφευγαν.

Κλείσιμο
Μια ακόμη ομάδα προσφύγων ενημερώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να καταρτιστεί λίστα με ενδιαφερόμενους για αποχώρηση από το σημείο. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στην Ειδομένη, Μάρκο Μπουόνο, έχουν καταγραφεί 400 άτομα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Σύριοι.

Μία νεαρή Σύρια, η Ντόχα, η οποία βρίσκεται εδώ και 39 ημέρες στην Ειδομένη,είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι συνθήκες στον καταυλισμό έχουν καταστεί ανυπόφορες και θέλει να δώσει την ευκαιρία στο παιδί της να ζήσει καλύτερα για όσο διάστημα χρειαστεί να περιμένουν στην Ελλάδα, έως ότου μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως είχε πει και ο Γιώργος Κυρίτσης, είοναι, σε πρώτη φάση, να μεταφερθούν περίπου 1.000 άτομα στην Πιερία και την Ημαθία.

Για το σκοπό αυτό, γίνεται ενημέρωση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), προκειμένου να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης