Επέστρεψαν σώοι στην Αθήνα οι μαθητές που είχαν εγκλωβιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Επέστρεψαν σώοι στην Αθήνα οι μαθητές που είχαν εγκλωβιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι μαθητές έκαναν ξενάγηση στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν έγιναν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες και εγκλωβίστηκαν στο κτίριο, λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας στη βελγική πρωτεύουσα

Επέστρεψαν σώοι στην Αθήνα οι μαθητές που είχαν εγκλωβιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Τέλος καλό όλα καλά για τους 36 Έλληνες μαθητές που, λόγω των χτεσινών τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες
, εγκλωβίστηκαν για περίπου δέκα ώρες μέσα στο
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς πριν από λίγη ώρα οι γονείς και οι συγγενείς τους, τους έπνιξαν στις αγκαλιές, μετά την ασφαλή επιστροφή τους στην Αθήνα.

Κλείσιμο
Οι μαθητές που προέρχονται από την Τήλο αλλά και το Ραπτόπουλο Αγράφων, απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Σαρλερουά στις 12.25 ώρα Βρυξελλών και στις 16.30, ώρα Ελλάδας, προσγειώθηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου τους υποδέχτηκαν, εμφανώς ανακουφισμένοι οι γονείς τους.



Τα παιδιά, περιέγραψαν στους συγγενείς τους τις στιγμές αγωνίας που έζησαν στη βελγική πρωτεύουσα, η οποία επλήγη από τα τυφλά χτυπήματα των τζιχαντιστών του ISIS. Μερικοί από τους μαθητές δήλωσαν μάλιστα, ότι, κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, άκουσαν τις εκρήξεις που σημειώθηκαν.

Οι μαθητές είχαν προσκληθεί στο Ευρωκοινοβούλιο από τους ευρωβουλευτές του Ποταμιού, Γιώργο Γραμματικάκη, και της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρή Ζαγοράκη, οι οποίοι, παρά, την αγωνία τους, προσπάθησαν να τηρήσουν το πρόγραμμα της εκδρομής των μαθητών και να τους καθησυχάσουν, καθώς μετά τις επιθέσεις και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, δεν ήταν δυνατό να αποχωρήσουν από το Ευρωκοινοβούλιο.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης