Τρόμος στο Μετρό μετά από «ανακοίνωση» των αναρχικών

Τρόμος στο Μετρό μετά από «ανακοίνωση» των αναρχικών

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στους σταθμούς - Πρώτα η επίθεση με βαριοπούλες, τώρα η στοχοποίηση υπαλλήλων - Εργαζόμενοι και κοινό έχουν τρομοκρατηθεί, λένε οι υπάλληλοι

Τρόμος στο Μετρό μετά από «ανακοίνωση» των αναρχικών
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομίααπό τη δημοσίευση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου λίστας με τα ονόματα 125 ελεγκτών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τη λίστα φέρεται να έχει δημοσιοποιήσει η ίδια ομάδα αναρχικών που πραγματοποίησε επίθεση με βαριοπούλες πριν από λίγες ημέρες στο σταθμό του Μετρό «Μοναστηράκι».

Στο protothema.gr μίλησε ο Γεώργιος Μουστάκας Πρόεδρος Επιτροπής Υγιεινής & Ασφάλειας Εργαζομένων Μετρό και όπως δήλωσε επικρατεί τρόμος τόσο στους υπαλλήλους όσο και στο επιβατικό κοινό. «Οι ελεγκτές δεν είναι κεφαλοκυνηγοί καθώς δεν παίρνουν κανένα bonus επί του προστίμου. Δεν είναι τρομοκρατημένο μόνο το προσωπικό μας αλλά και το επιβατικό κοινό». Οπως διευκρινίζει ενέργειες σαν και αυτές που ασκούν αρχικά ψυχολογική βία σε εργαζόμενους και επιβάτες αποτελούν και απειλή κατά ανθρώπινων ζωών και έχουν ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που "διεκδικούν" οι γνωστοί άγνωστοι. «Ο στόχος είναι να τρομοκρατούνται εργαζόμενοι και επιβάτες και να μετατρέπεται το πλέον ασφαλές μέσο σε ... ανασφαλές. Αυτό οδηγεί στη σκέψη ότι κάτι ύποπτο κρύβεται», υπογραμμίζει.

Μάλιστα επισημαίνει ότι εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία μέσω της οποίας «απαιτείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΣΤΑ.ΣΥ. να δράσουν άμεσα (απόψε μάλιστα) προκειμένου να προστατευτούν οι συνάδελφοι μας του Τομέα Ελέγχου Κομίστρου. Προτείνουμε την ενημέρωση πάσας αρμόδιας αρχής (εισαγγελέας - δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος) για το "κατέβασμα" της συγκεκριμένης ανάρτησης. Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους Ελεγκτές Κομίστρου να μην προβούν σε οποιαδήποτε μορφή ελέγχου μέχρι νεοτέρας αρχής».

Κλείσιμο
Αυτό που έχει θορυβήσει τους αστυνομικούς είναι η ακόλουθη αναφορά στο κείμενο των αναρχικών: «Αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα».

Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ με τον τρόπο αυτό απειλούνται άμεσα οι ελεγκτές που καθίστανται στόχοι καταδρομικών επιδρομών.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας (περίπου 80 τον αριθμό) αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), που διατάχθηκαν να περιπολούν με πολιτικά, ενισχύουν ήδη την φύλαξη των σταθμών του μετρό της Αθήνας. 

Η απόφαση ελήφθη μετά τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε Κεραμεικό, Μοναστηράκι και Άγιο Ελευθέριο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

«Δεν θα αφήσουμε συναδέλφους απροστάτευτους» λέει ο πρόεδρος εργαζομένων του ΗΣΑΠ 

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τους συναδέλφους μας απροστάτευτους» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Λ. Ρενιέρης, με αφορμή τη δημοσίευση της λίστας. Ο κ. Ρενιέρης, μιλώντας στο "Mega", ανέφερε ότι το σωματείο έχει επικοινωνήσει με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, που όμως, όπως υποστήριξε, δηλώνει αδυναμία να "κατεβάσει" την εν λόγω ανάρτηση. «Δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, και στο παρελθόν είχαμε τραυματισμούς, προπηλακισμούς, έχουμε ανθρώπους που τους έχουν στείλει στο νοσοκομείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις εμείς πάντα ζητούσαμε από την εταιρεία να προστατεύσει τους εργαζόμενους. Η προηγούμενη διοίκηση δεν το έπραξε, όμως και με τη νέα διοίκηση αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Ρενιέρης. «Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη φύλαξη από την αστυνομία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, και εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες υπάρχει ενδεχόμενο να επαναληφθεί επίθεση, όπως προ ημερών στο Μοναστηράκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης