Καστοριά: Λαθροϋλοτόμοι ήρθαν με άλογα από την Αλβανία

Καστοριά: Λαθροϋλοτόμοι ήρθαν με άλογα από την Αλβανία

Οι άνδρες της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς να υλοτομούν σε δημόσια δασική έκταση στην περιοχή των Κομνηνάδων στην Καστοριά

Καστοριά: Λαθροϋλοτόμοι ήρθαν με άλογα από την Αλβανία
Έφιπποι και με τσεκούρια στα χέρια, σαν να βγήκαν από… άλλη εποχή, πέρασαν κρυφά τα σύνορα τρεις Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι για να κόψουν παράνομα ξυλεία από τα ελληνικά δάση! Πρόλαβαν, μάλιστα να τεμαχίσουν δεκάδες οξιές πριν πέσουν στα χέρια των αστυνομικών.

Οι άνδρες της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς να υλοτομούν σε δημόσια δασική έκταση στην περιοχή των Κομνηνάδων στην Καστοριά, αλλά όταν επιχείρησαν να τους συλλάβουν εκείνοι το έβαλαν στα πόδια με κατεύθυνση προς το αλβανικό έδαφος. Οι δυο κατάφεραν να περάσουν την ελληνοαλβανική οριογραμμή, όχι όμως ο τρίτος.

Ο 53χρονος αλλοδαπός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς κατηγορούμενος για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα, αφού είχε περάσει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση. Τα τρία τσεκούρια με ξύλινη λαβή και τα τρία άλογα που είχαν μαζί τους οι λαθροϋλοτόμοι κατασχέθηκαν, όπως και 1,5 τόνος ξυλείας οξιάς που είχαν ήδη κόψει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης