Το αδιαχώρητο στον Πειραιά: Ακόμη 1.130 πρόσφυγες έφτασαν στο λιμάνι

Το αδιαχώρητο στον Πειραιά: Ακόμη 1.130 πρόσφυγες έφτασαν στο λιμάνι

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» με 282 πρόσφυγες και μετανάστες από την  Ρόδο και 10  από την Κω




Το αδιαχώρητο στον Πειραιά: Ακόμη 1.130 πρόσφυγες έφτασαν στο λιμάνι
Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο γέμισε με περισσότερους από 1.130 μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν με το πλοίο «Blue star 1» από Χίο και Μυτιλήνη.

Οικογένειες με μικρά παιδιά κατέβηκαν από το πλοίο 
Κλείσιμο
αναζητώντας την ελπίδα  Όπως δηλώνουν στόχος τους είναι μετά από μήνες ταλαιπωρίες να φτάσουν στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Περιμέναμε τρεις με τέσσερις μήνες στην Τουρκία για να καταφέρουμε να περάσουμε στην Ελλάδα. Εκεί μας είχαν σε καταυλισμούς και νιώθαμε παρείσακτοι»
, δηλώνουν. 

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ενημερώθηκαν όταν έφτασαν στο λιμάνι ότι δεν μπορούν φύγουν να περάσουν από τα σύνορα, καθώς αυτά είναι κλειστά. 

Αυτή την ώρα οι μετανάστες βρίσκονται στο χώρο του λιμανιού και περιμένουν οδηγίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση, είναι να διαμοιραστούν σε διάφορα σημεία της Αττικής, όπως το Σχιστό και ο Ελαιώνας.

Συγκεκριμένα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε νωρίς το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue star 1» μεταφέροντας 1.130 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

Το πλοίο μετέφερε 904 άτομα από τη Μυτιλήνη και 229 από τη Χίο.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει εντός της ημέρας και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» με 282 πρόσφυγες και μετανάστες από την  Ρόδο και 10  από την Κω.


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης