Αντα μόνη ψάχνει να πουλήσει το Καστρί

Αντα μόνη ψάχνει να πουλήσει το Καστρί

Μετά τον χωρισμό του ζεύγους Παπανδρέου, ήρθε η ώρα και για το πωλητήριο στο Καστρί, με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού να επισπεύδει τις διαδικασίες

Αντα μόνη ψάχνει να πουλήσει το Καστρί
Υποθηκοφυλακείο Νέας Ερυθραίας, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί. Σχεδόν κανείς δεν παρατηρεί ότι από το λευκό Seat που βρίσκεται σταθμευμένο λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω με ανοιχτά τα αλάρμ ξεπροβάλλει μια γυναικεία σιλουέτα. Λόγω των γρήγορων και βιαστικών κινήσεών της ουδείς είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι η γυναίκα με το κομψό αθλητικό ντύσιμο είναι η σύζυγος του κ. Γιώργου Παπανδρέου
, Αντα.

Κλείσιμο
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο 24ωρα που η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
επιχειρεί να περάσει την πόρτα του Υποθηκοφυλακείου της Νέας Ερυθραίας.

 Το ίδιο είχε προσπαθήσει και το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας, χωρίς όμως επιτυχία, αφού η εν λόγω δημόσια υπηρεσία τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια το ωράριο λειτουργίας της και κατεβάζει ρολά για το κοινό στη 1 το μεσημέρι, κάτι που η κυρία Παπανδρέου, όπως εξήγησε στους υπαλλήλους, δεν γνώριζε. 

 Το πρωί της περασμένης Πέμπτης, λοιπόν, επέστρεψε αποφασισμένη να κάνει τη δουλειά που είχε σκοπό να φέρει εις πέρας. Τι μπορεί να θέλει κανείς από ένα υποθηκοφυλακείο; Πιθανότατα τους τίτλους ιδιοκτησίας κάποιου ακινήτου που είτε του ανήκει, είτε ενδιαφέρεται να αγοράσει )αν και σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η συνδρομή δικηγόρου) ή την έκδοση πιστοποιητικών. 

Η κυρία Παπανδρέου επισκέφτηκε το εν λόγω υποθηκοφυλακείο προκειμένου να ζητήσει αντίγραφα από τους τίτλους ιδιοκτησίας του σπιτιού στο Καστρί, στο οποίο είναι συνιδιοκτήτρια με ποσοστό 50%, δηλαδή το ακίνητο στο οποίο πέρασε τη μισή της ζωή με τον σύζυγό της και το οποίο της ανήκει κατά το ήμισυ, όπως αναφέρεται στην τελευταία δήλωση «πόθεν έσχες» του πρώην πρωθυπουργού. 

 Και σε τι μπορεί να χρειαστεί η κυρία Παπανδρέου τους τίτλους ιδιοκτησίας της ακίνητης περιουσίας τους; 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξελίξεις στην προσωπική τους ζωή, με τον κ. Παπανδρέου, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» την περασμένη Κυριακή, να εγκαταλείπει το Καστρί μετά τον χωρισμό τους και να εγκαθίσταται μόνιμα σε παραθαλάσσια μεζονέτα στην περιοχή των Δικαστικών Μαραθώνα, οδήγησε το ζευγάρι σε δραστικές και δύσκολες αποφάσεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές από το περιβάλλον του ζευγαριού, η απόφαση για την πώληση της άλλοτε συζυγικής τους στέγης πάρθηκε κοινή συναινέσει. 

 Ο πρώην πρωθυπουργός δεν δείχνει διατεθειμένος να το ξανασκεφτεί και να επιστρέψει, ενώ και η σύζυγός του ακολουθεί πλέον την ίδια λογική, σχεδιάζοντας παράλληλα την επόμενη μέρα στη ζωή της μακριά από εκείνον και όλα όσα τους ένωναν μέχρι σήμερα, ένα από τα οποία είναι και το σπίτι στο Καστρί με τις χιλιάδες αναμνήσεις. 

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες είναι εκείνη που τρέχει το θέμα της πιθανολογούμενης πώλησης του ακινήτου των 365 τ.μ. που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 640 τ.μ. πριν από 25 χρόνια, αναλαμβάνοντας όλα τα διαδικαστικά θέματα. 

Ετσι, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, προτού πάει για πρώτη φορά στο Υποθηκοφυλακείο της Νέας Ερυθραίας, συνοδευόμενη από άνδρα της ασφάλειας του πρώην πρωθυπουργού, και βρει την πόρτα της δημόσιας υπηρεσίας κλειστή, είχε επισκεφτεί τον Δήμο Κηφισιάς.
Εκεί είχε μια σύντομη, διερευνητικού περιεχομένου, επαφή με ανθρώπους του δημάρχου. 

 Η κυρία Παπανδρέου «ζήτησε διαμόρφωση του δρόμου μπροστά από τη μεζονέτα στο Καστρί διότι σκέφτεται να την πουλήσει», ειπώθηκε από συγκεκριμένη πηγή, ωστόσο δεν διευκρινίστηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς η κυρία Παπανδρέου ανανέωσε το ραντεβού της μόλις θα έχει στη διάθεσή της όλα τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται για να τα προσκομίσει στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες θα αποφασίσουν αν θα δώσουν έγκριση ώστε να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες που επιθυμεί. Οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής την προέτρεψαν να ξεκινήσει από το υποθηκοφυλακείο, παίρνοντας τους τίτλους ιδιοκτησίας ώστε να τους προσκομίσει στην αρμόδια υπηρεσία. 


 


Η κυρία Αντα Παπανδρέου το πρωί της περασμένης Πέμπτης αποχωρεί από το Υποθηκοφυλακείο της Νέας Ερυθραίας έχοντας στην τσάντα της τους τίτλους ιδιοκτησίας για το Καστρί. Σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει τη μεζονέτα όπου έμενε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου μέχρι τον πρόσφατο χωρισμό τους

Απομόνωση και shopping therapy 

Νέα Ερυθραία, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ώρα 13.00. 
Στον «παράδεισο των γεύσεων» για τους απανταχού λάτρεις του καλού φρέσκου παγωτού, το γνωστό «Zillion's», η κυρία Παπανδρέου απολαμβάνει χωρίς συντροφιά διπλό καπουτσίνο δίχως ίχνος ζάχαρης.

 Πότε είναι απορροφημένη στις σελίδες των εφημερίδων που ξεφυλλίζει με ιδιαίτερη προσοχή και πότε μιλά στο κινητό με φιλικά της πρόσωπα σχολιάζοντας τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

 Οταν, όμως, η συζήτηση μεταφέρεται σε φλέγοντα προσωπικά της ζητήματα, τότε ο τόνος της φωνής της, όπως και το βλέμμα της, χαμηλώνουν. 
Είναι η στιγμή που θα κοιτάξει γύρω της να δει αν κάποιος είναι κοντά και μπορεί να ακούσει αυτά που θα πει. Χαρακτηριστικό της εύθραυστης ψυχολογικής της κατάστασης, οι παρακάτω εικόνες που εναλλάσσονται με ταχύτητα. 

 Η μονίμως σχεδόν θλιμμένη έκφραση του προσώπου της φανερώνει την απογοήτευσή της από την τροπή των πραγμάτων. Οι αργές νωχελικές κινήσεις, η παρατεταμένη παρουσία της στο καφέ, το πρόχειρο μοναχικό γεύμα που ακολουθεί, όλα δείχνουν ότι αναμφισβήτητα διανύει περίοδο περισυλλογής και απομόνωσης. 

 Απόλυτα λογικό, αφού μετά από 26 χρόνια έγγαμου βίου, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους. Και τα γεγονότα τρέχουν τόσο γρήγορα που ο συμβιβασμός με τα νέα δεδομένα φαντάζει, τουλάχιστον για εκείνη, ανυπέρβλητο εμπόδιο.

 Επειτα από μιάμιση ώρα περίπου παραμονής στο «Zillion's», ζητά λογαριασμό, πληρώνει και αποχωρεί. Ο υπεύθυνος που είναι επιφορτισμένος με το θέμα της ασφάλειάς της τη μεταφέρει με το αυτοκίνητο στην αγορά της Κηφισιάς. Εκεί θα περπατήσει για αρκετή ώρα στον δρόμο γύρω από τα εμπορικά, θα χαζέψει τις βιτρίνες τους, επιλέγοντας μάλιστα να μπει σε κάποια καταστήματα κάνοντας τις αγορές της. 

Για τους ψυχολόγους το shopping therapy ήταν και είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την αντιμετώπιση προβλημάτων άγχους, κάτι που φαίνεται να ενστερνίζεται και η ίδια. Οι ημέρες που ακολουθούν θα είναι ίσως και οι πιο δύσκολες, ιδιαίτερα όσο πλησιάζει η ώρα που θα αναγκαστεί να αδειάσει το Καστρί και να αναζητήσει τη νέα της στέγη και συνάμα μια νέα αρχή στη ζωή της.




Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, μετά την επίσκεψή της στο υποθηκοφυλακείο, η κυρία Αντα Παπανδρέου πήγε για shopping therapy στα εμπορικά καταστήματα της Κηφισιάς



Ατέλειωτες ώρες μοναξιάς για την κυρία Αντα Παπανδρέου σε καφέ της Νέας Ερυθραίας με μοναδική παρέα τις εφημερίδες





 
Οπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» την περασμένη Κυριακή, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μετακόμισε μόνιμα σε παραθαλάσσια μεζονέτα στα Δικαστικά του Μαραθώνα




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης