Στην Αθήνα η συντάκτης της έκθεσης για τις τέσσερις άδειες στα κανάλια

Στην Αθήνα η συντάκτης της έκθεσης για τις τέσσερις άδειες στα κανάλια

Μια ημέρα πριν τη συζήτηση στη Βουλή για την επίμαχη τροπολογια της κυβέρνησης όπως αναφέρει το νέο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σήμερα στα ΝΕΑ από τον Γιώργο Παπαχρήστο

Στην Αθήνα η συντάκτης της έκθεσης για τις τέσσερις άδειες στα κανάλια
Στην Αθήνα βρέθηκε μια ημέρα πριν τη συζήτηση στη Βουλή με έξοδα του Δημοσίου η συντάκτης της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας στην οποία στηρίχθηκε η κυβέρνηση για να αιτιολογήσει τον αριθμό «4» για τις τηλεοπτικές άδειες που θα δημοπρατήσει.

Όπως αναφέρεται στα ΝΕΑ και στη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου η «φιλοξενία» κόστισε 750 ευρώ προκειμένου η κυρία Μαρία Λουίζα Στάσι να έχει επαφές με τον υπουργό Επικρατείας
Ν. Παππά και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λ. Κρέτσο, «πράγμα το οποίο μας οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι στην πραγματικότητα η γυναίκα ήρθε για να κάνει φροντιστήριο στον Παππά και πιθανώς και σε άλλα στελέχη της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ
Κλείσιμο
επί του θέματος "πώς να πνίξετε την πολυφωνία στα ΜΜΕ προς ίδιον όφελος» ενόψει της συζήτησης στη Βουλή"».

Το επίμαχο κείμενο του Γιώργου Παπαχρήστου έχει ως εξής:

Με τα λεφτά των άλλων

Και την Αθήνα είχε επισκεφθεί η σινιόρα Μαρία Λουίζα Στάσι, συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και συντάκτρια της περίφημης μελέτης/εισήγησης προς την κυβέρνηση για τα τέσσερα κανάλια. Και μάλιστα μέ έξοδα των ελλήνων φορολογουμένων, όπως είμαι σε θέση να αποκαλύψω σήμερα, για να αποδειχθεί ότι το ντουέτο των μεγάλων επιτυχιών Παππάς-Σπίρτζης, πλήν όλων των άλλων είναι και cheαπieδες οι μπαγάσες. Την κουβάλησαν τη γυναίκα από την Ιταλία για να στηρίξει τις απίθανες αποφάσεις τους και αντί να της πληρώσουν οι ίδιοι τα εισιτήρια και διαμονή αφού τη δουλειά τους ήθελαν να κάνουν, μας τα χρέωσαν εμάς (στον κρατικό προϋπολογισμό συγκεκριμένα).

Όπως αποδεικνύεται, λοιπόν, από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου 2016 την οποία και διαθέτω (άρα όποιος σκέφτεται να με διαψεύσει, εισηγούμαι να μην το κάνει...) η σινιόρα Στάσι έφτασε στην Ελλάδα στις 3 του μηνός διότι, προσέξτε με παρακαλώ, την επόμένη, στις 4 δηλαδή, στη Βουλή συζητιόταν η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στην απόφαση της ΓΓΕΕ αναφέρεται σαφώς ότι η Μαρία Λουίζα (χωρίς επώνυμο πια, δικός μας άνθρωπος πλέον) ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να έχει επαφές με τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λ. Κρέτσο, πράγμα το οποίο μας οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι στην πραγματικότητα η γυναίκα ήρθε για να κάνει φροντιστήριο στον Παππά και πιθανώς και σε άλλα στελέχη της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος «πώς να πνίξετε την πολυφωνία στα ΜΜΕ προς ίδιον όφελος» ενόψει της συζήτησης στη Βουλή.

Η «φιλοξενία» της Μαρίας Λουίζας από το ελληνικό Δημόσιο ήταν 4ημερης διάρκειας (αναχώρησε από την Αθήνα στις 7 Φεβρουαρίου) και κόστισε το ευτελές ποσό των 750 ευρώ διότι ήταν offseason και τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία. Εϊναι ενδεικτικό ότι στην απόφαση της ΓΓΕΕ με την οποία ζητείται από το υπουργείο Οικονομικών να χρεώσει τα έξοδα στον κωδικό υπό τον τίτλο «δαπάνες κάθε είδους δημοσίων σχέσεων» της κυβέρνησης, αναφέρεται ότι 400 ευρώ κοστίζουν τα αεροπορικά εισιτήρια και 350 ευρώ η διαμονή στο ξενοδοχείο (έμεινε στο Τιτάνια στην Πανεπιστημίου).

Εκείνο που δεν μάθαμε και πρέπει να πω ότι ψάχνομαι εδώ κι εκεί, είναι αν πληρώθηκε και πόσο (μας) κόστισε η έκθεση της κυρίας για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα.

Ειδήμων περί αυτά, στον οποίο απευθύνθηκα, μου ανέφερε ότι «άδικα ψάχνω». Διότι, όπως μου είπε, «τέτοιες δαπάνες δεν δημιοσιοποιούνται ούτε αναρτώνται στη Διαύγεια για να τις βρούν κάτι περίεργοι όπως εσύ. Δεν είναι αεροπορικά εισιτήρια ούτε δαπάνες διαμονής. Υπάρχουν άλλες πηγές από τις οποίες μπορεί να αντληθούν ποσά τα οποία δεν δημοσιοποιούνται».

Δεν ξέρω τι ενοούσε αλλά αν έγινε κάτι τέτοιο, κάποια στιγμή που θα έρθει «το πλήρωμα του χρόνου», αν γίνομαι κατανοητός, θα μάθουμε.

Επί του παρόντος φαντάζομαι ότι ο υπουργός Επικρατείας Παππάς θα έχει μια εξήγηση για το ποιος ήταν ο λόγος που χρεώθηκε το ελληνικό Δημόσιο τη δαπάνη για το ταξίδι της κυρίας Μαρίας Λουίζας Στάσι στην Αθήνα. Τα περί ευθυνών και τέτοια που ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν δεν είναι δική μου δουλεια...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης