ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Νέος αρχηγός στο Λιμενικό Σώμα ο Σταμάτης Ράπτης

Νέος αρχηγός στο Λιμενικό Σώμα ο Σταμάτης Ράπτης

Τοποθετήθηκε στη θέση του αντιναυάρχου Αθανασίου Αθανασόπουλου - Αποστρατεύτηκαν πέντε ανώτατοι αξιωματικοί, γεγονός που έχει δημιουργήσει ένταση στο εσωτερικό του Σώματος

Νέος αρχηγός στο Λιμενικό Σώμα ο Σταμάτης Ράπτης
Νέος αρχηγός τοποθετήθηκε στο Λιμενικό Σώμα την ώρα που η χώρα δέχεται αφόρητες πιέσεις από την Ευρώπη για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Στη θέση του αντιναυάρχου Αθανασίου Αθανασόπουλου τοποθετήθηκε ο έως τώρα υποναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, μέχρι πρότινος κλαδάρχης σε θέματα προσωπικού και διοικητικής μέριμνας.

Για να συμβεί αυτό αποστρατεύτηκαν πέντε ανώτατοι αξιωματικοί, γεγονός που έχει δημιουργήσει ένταση στο εσωτερικό του Σώματος.  

Κλείσιμο
«Στην Αστυνομία όπως και στην Πυροσβεστική
έγινε αρχηγός ο έως τώρα υπαρχηγός. Μόνο στο Λιμενικό έγινε ο κλαδάρχης» λένε κύκλοι του Λιμενικού.

Ο νέος αρχηγός  στα μέσα της 10ετίας του 2000 όταν επέστρεψε από το Τόκυο όπου ήταν προξενικός Λιμενάρχης παραιτήθηκε από το Σώμα για να επιστρέψει σχεδόν δύο χρόνια αργότερα και να τοποθετηθεί Κεντρικός Λιμενάρχης στην Ηγουμενίτσα επί κυβέρνησης Ν.Δ.

Πάντως, παρόμοια περίπτωση με αποστρατεία πέντε ανώτερων αξιωματικών για να τοποθετηθεί νέος αρχηγός είχε συμβεί επί κυβερνήσεως ΝΔ το 2005 με υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας τότε, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη. 

Ο νέος Αρχηγός είναι Πειραιώτης και διαμένει στον Πειραιά, ενώ είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά και της ΑΕΝ Πλοιάρχων Ασπροπύργου. Κατά την υπηρεσιακή του εξέλιξη, έχει υπηρετήσει σε πολλές θέσεις ευθύνης. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Διοικητής της 3ης ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ Λ.Σ., Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, Διοικητής στην Επισκευαστική Βάση Λ.Σ., καθώς και Διοικητής της ΑΕΝ Σύρου. Επίσης, έχει υπηρετήσει ως Κυβερνήτης ΠΠΛΣ 020 και ως μάχιμος έφεδρος αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, στον νέο Αρχηγό έχουν απονεμηθεί 14 τιμητικές διακρίσεις (Μετάλλια, Παράσημα και Ευαρέσκειες).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης