Με χημικά και «πόλεμο νεύρων» προσπάθησαν να σταματήσουν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα

Με χημικά και «πόλεμο νεύρων» προσπάθησαν να σταματήσουν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα

Στον Ισθμό τους ανάγκασαν να αφήσουν τα τρακτέρ, τους έβαλαν σε λεωφορεία και τους σταματούσαν κάθε 500 μέτρα - Ξύλο, χημικά και πετροπόλεμος ακόμα και δίπλα από διερχόμενους οδηγούς στο Χαϊδάρι

Με χημικά και «πόλεμο νεύρων» προσπάθησαν να σταματήσουν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα
Αγρότες απ' όλη την Ελλάδα
συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα
Κλείσιμο
για το μεγάλο συλλαλητήριο
της Παρασκευής. Το κλίμα είναι τεταμένο, καθώς νωρίτερα υπήρξαν πολλές συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των αγροτών, ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις, η αστυνομία επιδόθηκε σε «ψυχολογικό πόλεμο» εναντίον τους, κατεβάζοντάς τους από τα οχήματά τους και ανοιγοκλείνοντας τα μπλόκα

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί μας κλείνουν τον δρόμο. Αφήσαμε τα τρακτέρ στον Ισθμό, αλλά και πάλι μας σταματάνε» δήλωναν οι αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι έμειναν ώρες εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό στο ύψος του Χαϊδαρίου από τα ΜΑΤ που δεν τους επιτρέπουν να περάσουν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και να συμμετάσχουν στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Τελικά, στις 3.30 τα ΜΑΤ άνοιξαν το δρόμο υπό τον όρο οι αγρότες να μην πάρουν μαζί τα αγροτικά οχήματα. Έπειτα από 500 μέτρα, ωστόσο, τους ξανασταμάτησαν. Έπειτα από συνεχή «σταμάτα-ξεκίνα», τα πούλμαν με τους αγρότες έφτασαν στο Αιγάλεω. Από κει, οι αγρότες μετέβησαν στο Σύνταγμα με μετρό και αστικά λεωφορεία.



Να σημειωθεί ότι τόση ώρα εγκλωβισμένοι δεν ήταν μόνο οι αγρότες, αλλά και πολίτες μέσα στα οχήματά τους, που απλώς ήταν άτυχοι και βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο!



Νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αγροτώνΠαρά το γεγονός ότι οι αγρότες άφησαν τα τρακτέρ στον Ισθμό, όπως τους υπέδειξε η αστυνομία, τα ΜΑΤ τους σταμάτησαν στην εθνική οδό στο Χαϊδάρι, εμποδίζοντάς τους να φτάσουν Αθήνα με τα αγροτικά οχήματά τους. 



Οι αγρότες από την πλευρά τους είπαν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί τους απαγορεύεται η είσοδος, αφού συμμορφώθηκαν και δεν πήραν τα τρακτέρ. 

Λίγο μετά άρχισαν τα επεισόδια.

ΜΑΤ και αγρότες συνεπλάκησαν και από την αστυνομία έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών παρά το γεγονός ότι στο σημείο υπήρχαν και αυτοκίνητα που δεν μετείχαν στις κινητοποιήσεις, απλώς έτυχε να περνούν από την περιοχή!



Οι αγρότες πέταξαν πέτρες προς τα ΜΑΤ και έχουν σπάσει ένα περιπολικό, ενώ η αστυνομία απάντησε με χημικά, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. 

Λόγω των επεισοδίων είχε κλείσει η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου. 







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης