Εικόνες: Και οι καλλιτέχνες κατέβηκαν στους δρόμους ενάντια στο ασφαλιστικό

Εικόνες: Και οι καλλιτέχνες κατέβηκαν στους δρόμους ενάντια στο ασφαλιστικό

Αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Γιώργου Κατρούγκαλου, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, συγκεντρώθηκαν στο μετρό στο Πανεπιστήμιο δίνοντας το «παρών» στις κινητοποιήσεις

Εικόνες: Και οι καλλιτέχνες κατέβηκαν στους δρόμους ενάντια στο ασφαλιστικό
Δεν είναι μόνο αγρότες, δικηγόροι και μηχανικοί, που αντιδρούν σφοδρά, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου. Την ώρα που πάνω από 15.000 τρακτέρ έχουν αποκλείσει περιοχές σε όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας στις αλλαγές που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε ασφαλιστικό και φορολογικό, ούτε οι καλλιτέχνες θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι.

Τα Σωματεία Καλλιτεχνών Ελλάδας, που αποτελούνται από ηθοποιούς, μουσικούς, και γενικά όλους τους καλλιτεχνικούς κλάδους της χώρας, συγκεντρώθηκαν στην έξοδο του μετρό Πανεπιστημίου, επί της Κοραή, σήμερα από τις 2.00 μ.μ.,  για να δώσουν και αυτοί τη δική τους πινελιά στον αγώνα που γίνεται από όλους όσους αντιτίθενται στην ψήφιση του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου, αντιδρώντας στην αύξηση των εισφορών, που μειώνει στην ουσία το εισόδημά τους.

«Ο χώρος του Θεάματος-Ακροάματος είναι από τους πιο εκτεθειμένους στις συνέπειες της κρίσης. Οι πολυετείς και πολυδάπανες σπουδές μας (αφού δεν υπάρχει δημόσια εκπαίδευση για τις Τέχνες) δεν αναγνωρίζονται. Με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την ανεργία να φτάνει στο 80-90%, βιώνουμε τον νεοφιλελευθερισμό στην πιο στυγνή του μορφή. Οι αμοιβές βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας και η εργασία είναι κατά κανόνα ανασφάλιστη. Με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ουσιαστικά γίνεται αδύνατο για οποιονδήποτε εργαζόμενο να διεκδικήσει σύνταξη. Αλλά και οι ελάχιστοι που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό των πολιτιστικών οργανισμών, καλούνται να εργαστούν μέχρι μια ηλικία, που υπερβαίνει κατά πολύ τα φυσικά τους όρια.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος, ενώνει τη φωνή της με τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό
» αναφέρει στο κάλεσμά της, η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.

Κλείσιμο



























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης