«Λουκέτο» στη Softex - Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι

«Λουκέτο» στη Softex - Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι

Η διοίκηση της ιταλικής πολυεθνικής Bolton υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να καλυφθεί το οικονομικό βάρος που είχε προκύψει από την περσινή πυρκαγιά

«Λουκέτο» στη Softex - Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι
Να βάλει «λουκέτο» στο εργοστάσιο της Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία) θέλει η μητρική της, η πολυεθνική εταιρεία Bolton Group με έδρα την Ιταλία, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Bolton HELLAS AEBE.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι της Softex έμαθαν μέσω τηλεφώνου ότι το εργοστάσιο της ιστορικής χαρτοβιομηχανίας διακόπτει οριστικά τη λειτουργία του καθώς η διοίκηση της ιταλικής πολυεθνικής Bolton υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να καλυφθεί το οικονομικό βάρος που είχε προκύψει από την περσινή πυρκαγιά.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την εταιρεία και ανακοινώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση με σκοπό να μην κλείσει το εργοστάσιο, κάνοντας λόγο για καίριο πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία που αφήνει στον δρόμο όλους τους περίπου 200 εργαζόμενους.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το υπουργείο, μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Ιουλίου 2015 σε μία μονάδα του εργοστασίου, οι ασφαλιστικές εταιρείες, με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις, αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία. 

Όπως υποστηρίζει, αυτό αποτέλεσε το «πρόσχημα» έτσι ώστε αντί να διορθωθεί το πρόβλημα και να συνεχίσει την λειτουργία της η Softex και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Πληροφορηθήκαμε ότι η πολυεθνική εταιρεία Bolton Group με έδρα την Ιταλία, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Bolton Hellas Aebe, αποφάσισε να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία), δημιουργώντας ένα καίριο πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία και αφήνοντας στον δρόμο όλους τους εργαζόμενους, περίπου 200.

Αφορμή ήταν η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Ιουλίου 2015 σε μία μονάδα του εργοστασίου της SOFTEX που δημιούργησε προβλήματα στη παραγωγή. Οι ασφαλιστικές εταιρείες με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία. Αυτό αποτέλεσε το "πρόσχημα", έτσι ώστε αντί να διορθωθεί το πρόβλημα και να συνεχίσει την λειτουργία της η Softex και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου.

Το Υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία και δηλώνει ότι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας».


Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλες μεγάλες χαρτοβιομηχανίες της χώρας έχουν βάλει «λουκέτο» τα τελευταία χρόνια, όπως η Χαρτοποιία Θράκης (Diana) -που κήρυξε πτώχευση το 2012- και η Delica στην Πάτρα που έκλεισε το 2013. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης