Ομολογία-σοκ από Μουζάλα: Στην Ελλάδα θα εγκλωβιστούν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες
Χαρακτηρίζει, μάλιστα, τον αριθμό διαχειρίσιμο - Την ίδια ώρα παραδέχθηκε ότι πλέον ένας στους δύο που περνάει στην Ελλάδα από την Τουρκία είναι παράνομος μετανάστης και όχι πρόσφυγας
Στη δραματική ομολογία ότι πλέον όσοι περνούν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια είναι κατά 50% παράνομοι μετανάστες και κατά 50% πρόσφυγες όταν πριν από δύο μήνες η αναλογία ήταν 80% πρόσφυγες και 20% παράνομοι μετανάστες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Σύμφωνα με τον ίδιο η πιθανότητα να κλείσουν τα σύνορα για όλους είναι υπαρκτή και αυτός είναι ο ένας από τους λόγους που συνεχίζεται η ροή των ανθρώπων προς την Ελλάδα. Ο δεύτερος λόγος κατά τον κ. Μουζάλα είναι η συνέχιση της ύπαρξης κυκλωμάτων στην Τουρκία που τροφοδοτούν μετανάστες χωρίς χαρτιά την προσφυγική ροή.
Για τους μετανάστες υπάρχουν τρεις δυνατότητες τόνισε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στο ΣΚΑΪ και αφού είπε ότι «κάποιους πρόσφυγες τους φιλοξενούμε και ακολουθουμε την οδό της μετεγκατάστασης»:
- να ζητήσουν άσυλο,
Κλείσιμο
- να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει μέλλον εδώ και να ζητήσουν επαναπατρισμό
- να υπάρξει αναγκαστικός επαναπατρισμός αλλά αυτό έχει δυσκολίες λόγω δυσαρμονίας ανταπόκρισης χωρών όπως το Πακιστάν
Κατά τον κ. Μουζάλα ακόμα η Ελλάδα «δεν έχει πρακτική απόδειξη ότι η Τουρκία προσπαθεί να σταματήσει τους δουλεμπόρους».
Χαρακτήρισε, τέλος, υπαρκτό τον κίνδυνο να κλείσουν τα σύνορα και να εγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα μετά την αλλαγή στάσης των ευρωπαϊκών χωρών στο θέμα της διαχείρισης των συνόρων τους.
«Η φυσική ροή των πραγμάτων είναι να εγκλωβιστεί ένας διαχειρίσιμος αριθμός προσφύγων στην Ελλάδα της τάξης των μερικών δεκάδων χιλιάδων. Όταν κλείσουν τα σύνορα και φτάσει το μήνυμα στο Μαρόκο ότι δεν περνούν στην Ευρώπη αλλά κρατούνται και επαναπατρίζονται τότε η ροή θα σταματήσει» κατέληξε ο κ. Μουζάλας.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.