Ειδομένη: Μετά το θάνατο Μαροκινού μετανάστη άνοιξε το σημείο διέλευσης για τους πρόσφυγες

Ειδομένη: Μετά το θάνατο Μαροκινού μετανάστη άνοιξε το σημείο διέλευσης για τους πρόσφυγες

Απομακρύνθηκε η ομάδα των μεταναστών από το Ιράν και το Μαρόκο, που βρισκόταν μπροστά στην ουδέτερη ζώνη - Ο θάνατος ενός 22χρονου Μαροκινού μετανάστη από ηλεκτροπληξία είχε πυροδοτήσει νέο γύρο έντασης

Ειδομένη: Μετά το θάνατο Μαροκινού μετανάστη άνοιξε το σημείο διέλευσης για τους πρόσφυγες
Άνοιξε το σημείο διέλευσης των προσφύγων, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων, στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των μεταναστών από το Ιράν και το Μαρόκο, που βρίσκονταν μπροστά στην ουδέτερη ζώνη και την είχαν αποκλείσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή τους έχει απαγορευθεί η διέλευση, πείσθηκε να απομακρυνθεί. 

Έτσι, εδώ και περίπου μία ώρα έχουν αρχίσει οι ροές και αλλοδαποί από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία, περνάνε στη γειτονική χώρα.

Νωρίτερα σήμερα, η κατάσταση στο σημείο ήταν έκρυθμη και πήγε να φύγει εκτός ελέγχου, έπειτα από το θάνατο ενός 22χρονου Μαροκινού μετανάστη από ηλεκτροπληξία, σε συνέχεια των επεισοδίων μεταξύ μεταναστών και Σύρων προσφύγων.

Ήδη από τη νύχτα της Τετάρτης, εγκλωβισμένοι μετανάστες άλλων εθνικοτήτων είχαν αποκλείσει το πέρασμα προς τα Σκόπια, εκεί όπου βρίσκονται και οι δομές αλληλεγγύης, οι οποίες είχαν επίσης αποκλειστεί από τους μετανάστες.
Κλείσιμο

Ενώ η κατάσταση έδειχνε να αποφορτίζεται, ο θάνατος του Μαροκινού άναψε πάλι τα αίματα. Ο 22χρονος άντρας ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης, στο σημείο που παραμένουν ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ, και σκοτώθηκε επί τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες άρπαξαν το σώμα του νεκρού από την αστυνομία και το περιέφεραν φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κατέληξαν στο αποκλεισμένο σημείο.

Εκεί επέτρεψαν μόνο σε δύο γιατρούς των Γιατρών του Κόσμου να προσεγγίσουν, ενώ οι εθελοντικές οργανώσεις επιχειρούσαν να απομακρύνουν από εκεί όσους εθελοντές έχουν εγκλωβιστεί.

Τελικά, η σορός του 22χρονου παραδόθηκε σε δύο τραυματιοφορείς και στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περίμενε να την παραλάβει. Οι μετανάστες, αφού προσευχήθηκαν για τον άτυχο νέο, παρέδωσαν τελικά τη σορό στους τραυματιοφορείς και συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα εν μέσω έντασης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης