PROTOTHEMA

Ελλάδα

Χάος στην Παιδεία

Κλειστά 272 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά ο Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικά

Κλειστά 272 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά ο Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικά

Κενά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία μέχρι τα Χριστούγεννα!

Στον εξωφρενικό αριθμό των 272 σχολικών μονάδων που παραμένουν κλειστές έφτασε τελικά ο «λογαριασμός» στην Παιδεία για τη φετινή σχολική χρονιά, σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα. Οι μεγαλύτερες ελλείψεις παρουσιάζονται σε Κυκλάδες, Εύβοια και Δωδεκάνησα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ρόδου, όπου κλήθηκαν σχολικοί σύμβουλοί για να ανοίξουν τέσσερα σχολεία στο νησί! 


Το πραγματικά ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός πως προκειμένου να «κρυφτούν» οι τραγικές ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία, επιστρατεύτηκαν κάθε είδους τεχνάσματα και αλχημείες, όπως για παράδειγμα αναστολή λειτουργίας σε νηπιαγωγεία ή και μετακινήσεις εκπαιδευτικών της τελευταίας στιγμής. «Τα Χριστούγεννα θα περιμένουμε μέχρι να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των κενών στα σχολεία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) κ. Θανάσης Κικινής σε συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα, σε 92 δημοτικά και 180 νηπιαγωγεία δεν έγινε ούτε αγιασμός... 

Η εικόνα της δημόσιας Παιδείας, ειδικότερα στην Πρωτοβάθμια, θα παραμείνει τραγική για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα, καθώς μόλις χθες αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες και μέχρι και την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι ενστάσεις. Οι αιτήσεις φέτος ξεπέρασαν τις 100.000 και τα ασφυκτικά περιθώρια που έθεσε η υπηρεσιακή υπουργός κ. Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν. Επίσημη στάση του υπουργείου είναι ότι από 22 Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει ο επιμερισμός των καθηγητών στα σχολεία με ανάρτηση των τελικών πινάκων, χρονοδιάγραμμα που το αμφισβητούν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. 

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η ΔΟΕ κατέγραψε 12.884 κενά, σημειώνοντας ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι δομές παράλληλης στήριξης. Προσθέτοντας και αυτές, οι ελλείψεις αγγίζουν τις 14.000. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους δασκάλους, με 4.133 ελλείψεις, ενώ στους νηπιαγωγούς τα κενά φτάνουν τα 1.766. 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

akris16/09/201510:33

Ο Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ οι περισσότεροι από εμάς αν είχαμε τη δυνατότητα δε θα το κάναμε......

Απάντηση
Στελιος16/09/201509:25

Στην Ελλάδα με 125000 εκπαιδευτικούς... Τους περισσότερους σε σχέση με τον πληθυσμό απο όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες ! Πως τα καταφέρνουμε .... Μυστήριο Μέγα!

Απάντηση
Φούφουτος16/09/201502:02

Κάντε και μια έρευνα, για τα Ελληνικά Σχολεία του εξωτερικού που λειτουργούσαν για τα παιδιά των μεταναστών πρώτης γενιάς. Οι ξεφτίλες τα έχουν διαλύσει όλα, κοιτάζοντας μόνο τα τακτοποιήσουν τους σχολικούς φύλακες τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων και τους υπαλλήλους της ΕΡΤ.

Απάντηση
ΠΛΟΥΜΟΥ15/09/201522:52

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.............ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΡΑΒΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΠΙΔΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ....ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΑΝ ΟΚΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΓΑΝ ΤΩΡΑ........................ΣΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΘΑΨΑΝ..........................

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία