Επεισόδια με ΜΑΤ και μεταλλωρύχους στην ΕΡΤ πριν το ντιμπέιτ

Επεισόδια με ΜΑΤ και μεταλλωρύχους στην ΕΡΤ πριν το ντιμπέιτ

«Τσίπρα αλήτη μας έκλεισες το σπίτι», φώναζαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Οι άνδρες των ΜΑΤ οδήγησαν  τους μεταλλωρύχους σε απόσταση 100 μέτρων από την κεντρική είσοδο της ΕΡΤ επί της λεωφόρου Μεσογείων - Χρησιμοποίησαν τις ασπίδες και τα γκλομπ τους 



Επεισόδια με ΜΑΤ και μεταλλωρύχους στην ΕΡΤ πριν το ντιμπέιτ
Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το κρίσιμο ντιμπέιτ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και μεταλλωρύχων που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση αναστολής των τεχνικών μελετών για τη λειτουργία των μεταλλείων της «Ελληνικός Χρυσός».

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Δευτέρας, δυο διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους, που βρίσκονταν μπροστά στην είσοδο του Μεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας έλαβαν την εντολή να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους και χρησιμοποιώντας τις ασπίδες τους, άρχισαν να σπρώχνουν τους μεταλλωρύχους, οι οποίοι με τη σειρά τους προσπάθησαν να αντισταθούν. 

Κλείσιμο
Οι άνδρες των ΜΑΤ κάποια στιγμή χρησιμοποίησαν και τα γκλοπ τους. Τελικά, όμως, έπειτα από 10 λεπτά οι άνδρες των ΜΑΤ κατάφεραν να οδηγήσουν τους μεταλλωρύχους σε απόσταση 100 μέτρων από την κεντρική είσοδο της ΕΡΤ επί της λεωφόρου Μεσογείων.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους, πάντως, οι μεταλλωρύχοι, χτυπώντας τα κράνη τους στην άσφαλτο, φώναξαν συνθήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως «έπεσε η μάσκα της Αριστεράς κι έγινε ο χειρότερος εχθρός της εργατιάς», ενώ αμέσως μόλις είδαν τον κ. Τσίπρα να εισέρχεται στο κτίριο λίγα λεπτά μετά της 20.30 του είπαν: «Τσίπρα αλήτη μας έκλεισες το σπίτι»

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες






















































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης