Εικόνα διάλυσης στα σχολεία (του Μπαλτά) μία ημέρα πριν τον αγιασμό

Εικόνα διάλυσης στα σχολεία (του Μπαλτά) μία ημέρα πριν τον αγιασμό

Περισσότερα από 20.000 τα κενά - «Πατέντες» για κάλυψη των κενών με αύξηση του ορίου των μαθητών ανά τάξη - Παράσταση  διαμαρτυρίας ΔΟΕ-ΟΛΜΕ έξω  από το υπ. Παιδείας

Εικόνα διάλυσης στα σχολεία (του Μπαλτά) μία ημέρα πριν τον αγιασμό
Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η κατάσταση στα σχολεία.  Τα κενά  των εκπαιδευτικών μία ημέρα πριν από τον καθιερωμένο αγιασμό  αναμένεται να  φθάσουν τις 25000 σύμφωνα με  τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες. Αν και το υπουργείο «κατεβάζει» τον αριθμό κατά 10.000 σε κάθε περίπτωση , όλοι συμφωνούν ότι θα υπάρξουν χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες για χιλιάδες μαθητές κυρίως των νησιωτικών περιοχών. Κάποια τμήματα εκτιμάται ότι θα αποκτήσουν εκπαιδευτικούς περί τα Χριστούγεννα ενώ λείπουν οι 2000 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής καθώς και οι εκπαιδευτικοί για τα ολοήμερα. Όσον αφορά τους αναπληρωτές,  σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι θα φθάσουν στα σχολεία στα μέσα Οκτωβρίου, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην ομαλότητα των σχολείων.

Η ΔΟΕ   , όπως λέει στο “protothema.gr” Θανάσης Κικίνης επισημαίνει οτι«Τα περισσότερα από 20.000 κενά που βάζουν σε κίνδυνο την ομαλή έναρξη της λειτουργίας των σχολείων, πολλά από τα οποία θα παραμείνουν κλειστά στις 11 Σεπτεμβρίου. Επίσης ο πρόεδρος  εστιάζει στην ανάγκη άμεσης ίδρυσης οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και στηνν εξασφάλιση της δυνατότητας των ΠΥΣΠΕ να προχωρήσουν άμεσα στην πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (τοποθετήσεις , αποσπάσεις κλπ).

Από την  πλευρά τους  οι δάσκαλοι  κάνουν λόγο για το θέμα της καθυστέρησης της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, και της πρόσληψης των καθαριστριών και τη χορήγηση εξαίρεσης από την τριμελή επιτροπή του Σ.τ.Ε. για την πραγματοποίηση αποσπάσεων στο εξωτερικό.

Κλείσιμο
Ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος κάνει λόγο για πατέντες που εφευρίσκονται για να μη φανεί ο μεγάλος αριθμός των κενών. «Από τη μία υπάρχει η εγκύκλιος της ηγεσίας Μπαλτά που στο «παρά πέντε» αυξάνει κατά 10% των αριθμό των μαθητών ανά τάξη «επισημαίνει ο κ. Παπαπχρήστος και από την άλλη «γίνεται λόγος για ενεργούς μαθητές για να καταστεί δυνατή ενοποίηση τμημάτων, λόγω της σχολικής  διαρροής. 

Η υπουργός Παιδείας  Φρόσω Κιάου δήλωσε ότι :”Έχουν εξασφαλιστεί συνολικά για α/βάθμια και β/βάθμια 12.000 πιστώσεις ΕΣΠΑ και 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχουν ζητηθεί (αλλά δεν έχουν εξασφαλιστεί ) άλλες 6.000 πιστώσεις από το Π.Δ.Ε. Είναι σαφές ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας αναπληρωτής πριν από τις εκλογές

Σχετικά με την επανάληψη της διαδικασίας των αιτήσεων των αναπληρωτών είναι υποχρεωτική η παρουσία τους στις διευθύνσεις αφού πρόκειται, επί της ουσίας, για νέα διαδικασία τόνισε οτι “Δεν υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης οργανικών θέσεων ειδικοτήτων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή Επίσης, έχει ζητήσει την επίσπευση της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής για τις αποσπάσεις του εξωτερικού και τα ΠΥΣΠΕ μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών.Για ερασιτεχνισμούς κατηγορεί την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας   ο Θ . Φορτσάκης. Ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας της ΝΔ δήλωσε   ότι η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας  Φρόσω  Κιάου, κρατά στα χέρια της μια ωρολογιακή βόμβα που αναμένεται να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή και να τινάξει στον αέρα το νέο σχολικό έτος. 

«Πρόκειται για το τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία, που δημιούργησε η εγκληματική αδράνεια του τέως υπουργού Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά και των στενών συνεργατών του, καθώς και οι αδιανόητες επιλογές τους, όπως η απόσπαση εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις φορέων, αντί της κανονικής άσκησης των διδακτικών καθηκόντων τους»  τόνισε  ο κ. Φορτσάκης.

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ πάντως έχουν προγραμματίσει για σήμερα  στις 12 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, ενώ προγραμματισμένες δηλώσεις για τα κενά θα κάνει την ίδια ώρα και η κ. Κιάου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης