Πτολεμαΐδα: Είχε και αρχαία μαζί με το οπλοστάσιο ο 57χρονος καθηγητής!

Πτολεμαΐδα: Είχε και αρχαία μαζί με το οπλοστάσιο ο 57χρονος καθηγητής!

Ο πανεπιστημιακός ισχυρίστηκε ότι είναι συλλέκτης κι ότι τα είχε συγκεντρώσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2000

Πτολεμαΐδα: Είχε και αρχαία μαζί με το οπλοστάσιο ο 57χρονος καθηγητής!
Πέντε 24ωρα μετά τη σύλληψη του 57χρονου καθηγητή πανεπιστημίου της Λειψίας για το τεράστιο οπλοστάσιο που έκρυβε σε ένα ακατοίκητο σπίτι στην Πτολεμαΐδα, η τοπική Ασφάλεια ανακοίνωσε με λεπτομέρειες τι περιλάμβανε ο οπλισμός, ενώ οι αστυνομικοί της βρήκαν στον ίδιο χώρο και κατέσχεσαν και πολλά αρχαία αντικείμενα!


Κλείσιμο

Το πολεμικό υλικό αποτελούνταν μεταξύ άλλων από 12 οπλοβομβίδες, πέντε πολεμικά τυφέκια, ένα υποπολυβόλο, δυο περίστροφα, 31 επιθετικές, 32 αμυντικές και 37 χειροβομβίδες άλλων τύπων, 62.434 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, διάφορες μεταλλικές συσκευασίες με εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, 41 μεταλλικά κουτιά με πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών στρατιωτικού υλικού, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Όλα κατασχέθηκαν, εξετάστηκαν από πυροτεχνουργούς του Στρατού και του Τ.Ε.Ε.Μ. και παραδόθηκε για φύλαξη σε στρατιωτική μονάδα της περιοχής.



Παράλληλα, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης παραδόθηκαν τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στο εγκαταλελειμμένο κτίριο και ήταν δυο ακέραιοι πήλινοι κάνθαροι με γραπτή διακόσμηση τύπου «Δυτικής κλιτύος», ένας ακέραιος πήλινος ερυθρόμορφος κρατήρας, δυο ακέραια πήλινα μονόμυξα λυχνάρια, ένα άωτο σκυφίδιο, δυο τμήματα μολύβδινου αγγείου, ένα ακέραιο ασημένιο στρεπτό βραχιόλι και μια ακέραια χάλκινη οκτώσχημη πόρπη. Όλα εξετάζονται από αρχαιολόγους για να χρονολογηθούν και να διαπιστωθεί από ποια περιοχή προέρχονται.



Ο 57χρονος πανεπιστημιακός δεν έχει αποκαλύψει πώς βρέθηκαν όλα αυτά στην κατοχή του. Ισχυρίστηκε ότι είναι συλλέκτης κι ότι τα είχε συγκεντρώσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, στη συνέχεια υποστήριξε ότι -λόγω της κρητικής καταγωγής του- θα χρησιμοποιούσε τον οπλισμό σε… κρητικά γλέντια! Δεν έπεισε, όμως, τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, που του απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, εκρηκτικών και προστασίας αρχαιοτήτων.



Πάντως, από την έρευνα που έκανε η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία Βορείου Ελλάδος, δεν διαπιστώθηκε εμπλοκή με την τρομοκρατία ή ακροδεξιούς κύκλους για τον καθηγητή που κατοικεί μόνιμα στην Θεσσαλονίκη και η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από την Ασφάλεια Πτολεμαΐδας. Το παράνομο οπλοστάσιο είχε αποκαλυφθεί την περασμένη Πέμπτη, όταν μια συγγενής του 57χρονου καθηγητή που έχει κληρονομικές διαφορές μαζί του επισκέφθηκε το ακατοίκητο σπίτι για να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται. Μόλις αντίκρισε το πλήθος του στρατιωτικού υλικού, ειδοποίησε αμέσως τις αρχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης