Έγκλημα στην Ύδρα: Οι δύο σερβιτόροι το «κλειδί» για την άγρια δολοφονία του εστιάτορα

Έγκλημα στην Ύδρα: Οι δύο σερβιτόροι το «κλειδί» για την άγρια δολοφονία του εστιάτορα

Εξετάζεται αν ήταν αυτοί που έδωσαν τις πληροφορίες στην άγρια συμμορία των Γεωργιανών - Ο 67χρονος βρήκε τραγικό θάνατο δεμένος και φιμωμένος - Ο ιατροδικαστής θα διευκρινίσει αν πέθανε από βασανιστήρια - Κυνηγητό της ΕΛΑΣ για δύο συνεργούς των ληστών

Έγκλημα στην Ύδρα: Οι δύο σερβιτόροι το «κλειδί» για την άγρια δολοφονία του εστιάτορα
Σκληροί  Γεωργιανοί ληστές εισέβαλαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην κατοικία γνωστού εστιάτορα στην Ύδρα, φίμωσαν και έδεσαν τον ίδιο και τη σύζυγο του, άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι και εξαφανίστηκαν. Ο 67χρονος Μανώλης Οικονόμου άφησε την τελευταία του πνοή και οι αστυνομικοί εξετάζουν αν βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τους ληστές εισβολείς ή κατέληξε από παθολογικά αίτια, λόγω της πίεσης, ενώ η 56χρονη σύζυγός του Χριστίνα Μερτζάνη κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία. 

Στο τμήμα της Ύδρας έχουν προσαχθεί επτά άτομα. Από αυτούς  οι πέντε περιφέρονταν στο λιμάνι αναζητώντας θαλάσσιο ταξί να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα ή τη Γλυφάδα. Οι δύο είναι εργαζόμενοι στην ταβέρνα της οικογένειας (σερβιτόροι), ενώ εκτιμάται ότι διαφεύγει (λίγη ώρα νωρίτερα χρησιμοποιώντας θαλάσσιο ταξί) ένα ζευγάρι ακόμη καθώς δεν βρέθηκαν στους προσαχθέντες τα χρήματα που άρπαξαν από την οικία του εστιάτορα. Οι πληροφορίες μιλάνε για περίπου 40.000 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα. Αυτή τη στιγμή έχει ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δύο υπαλλήλων, προκειμένου να δουν αν είχαν τηλεφωνικές επαφές με τους υπόλοιπους πέντε προσαχθέντες.

Στο αρχηγείο της Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα κάνουν λόγο για σκληρές γεωργιανές συμμορίες που εισβάλλουν σε κατοικίες σε όλη τη χώρα για να ληστέψουν τους ιδιοκτήτες χρησιμοποιώντας υπερβολική και ανεξέλεγκτη βία. Φθάνουν δε στο σημείο να κακοποιήσουν άγρια ή και να δολοφονήσουν τα θύματά τους ενώ έχουν πάρει τα χρήματα και τους τελευταίους μήνες έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον τέσσερις τέτοιες συμμορίες και έχουν συλληφθεί δεκάδες μέλη. 
Κλείσιμο

Το χρονικό του τρόμου 
Στο ήσυχο νησί της Ύδρας ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου όλα κυλούσαν φυσιολογικά. Το ζευγάρι έκλεισε την ταβέρνα στη θέση Ξερή Ελιά χωρίς να αντιληφθούν ότι καποιος τους παρακολουθεί και λίγη ώρα αργοτερα θα εισέβαλε στο σπίτι τους, για να αρπάξει τις εισπράξεις της ημέρας. Οπως η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς μέχρι τις 2:15 μιλούσαν με το σύζυγό της και στη συνέχεια πήγαν για ύπνο σε δύο ξεχωριστά δωμάτια στη δίπατη κατοικία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, γύρω στις 2:30 οι Γεωργιανοί ληστές ξήλωσαν τη σίτα από το παράθυρο του ισογείου και γλίστρησαν στο εσωτερικό. Πρώτα πήγαν στη γυναίκα και αφού την ανάγκασαν να πιει υπνωτικό την έδεσαν με ένα σεντόνι χειροπόδαρα τη φίμωσαν και της έκλεισαν τα μάτια και στη συνέχεια άρπαξαν το σύζυγό της και με παρόμοιο τρόπο τον ακινητοποίησαν δένοντας και φιμώνοντάς τον.

Αφού έψαξαν το σπίτι και πήραν χρήματα, την κοπάνησαν αφήνοντας το ζευγάρι δεμένο και φιμωμένο. Στις 5 τα ξημερώματα η γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία. Ο γιατρός που πήγε στο σημείο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες διαπίστωσε πως ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός ενώ ο ιατροδικαστής θα αποφανθεί κάτω από ποιες συνθήκες άφησε την τελευταία του πνοή. Όπως είπε η γυναίκα, επειδή στην κουζίνα της επιχείρησής της απασχολεί Γεωργιανούς εργαζόμενους, κατάλαβε ότι οι εισβολές ληστές - βασανιστές ήταν από τη συγκεκριμένη χώρα καθώς αναγνώρισε κάποιες λέξεις στις μεταξύ τους συνομιλίες.  Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να προσαγάγουν στο τμήμα τέσσερα, πέντε άτομα από τη χώρα της πρώην σοβιετικής ένωσης που περιφέρονταν περίεργα στο λιμάνι και έψαχναν στις 5:30 θαλάσσιο ταξί για να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα και τη Γλυφάδα. Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη και οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν αν και σε ποιες άλλες περιπτώσεις οι Γεωργιανοί ληστές είχαν συμμετοχή.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης