Χίος: Ο Μητροπολίτης Μάρκος «καλύπτει» εφημερίες... γιατρών

Χίος: Ο Μητροπολίτης Μάρκος «καλύπτει» εφημερίες... γιατρών

Η Μητρόπολη Χίου με ανακοίνωσή της δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να συνδράμει οικονομικά στην κάλυψη των κενών εφημεριών και των υγειονομικών αναγκών στην βοριοδυτική Χίο

Χίος: Ο Μητροπολίτης Μάρκος «καλύπτει» εφημερίες... γιατρών
Την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας ήρθε να καλύψει ένα 24ωρο μετά τον θάνατο ασθενή στη Βολισσό εξαιτίας της έλλειψης ιατρού, η Μητρόπολη Χίου που με ανακοίνωσή της δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να συνδράμει οικονομικά στην κάλυψη των κενών εφημεριών και των υγειονομικών αναγκών στην βοριοδυτική Χίο.

Η δαπάνη που θα προκύψει για τις κενές εφημερίες θα καλυφθεί από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και το προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας ενώ όπως τονίζεται στην ανακοίνωση αναμένεται η άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιατρούς ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Το ζήτημα της χρηματοδότησης των εφημεριών στο πολυδύναμο ιατρείο της Βολισσού από την Αμανή είχε τεθεί πριν λίγους μήνες στο τραπέζι των συζητήσεων ωστόσο για διάφορους λόγους είχε καθυστερήσει.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος έχει αποφασίσει να δώσει βοηθήματα σε όλα τα ανήλικα παιδιά - μαθητές ανεξάρτητα εθνικότητας, θρησκείας και πάλι αξιοποιώντας το προσκήνυμα της Αγίας Μαρκέλλας επιδιώκοντας στους δύσκολους καιρούς των capital controls να συνδράμει στις πληγείσες οικογένειες του νησιού. Πρόκειται για την συνέχιση της παροχής έργου που ουσιαστικά υποκαθιστά το Κράτος που στην περίπτωση του νησιού της; Χίου δείχνει δυσλειτουργίες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης