Σκηνές-σοκ στη Μυτιλήνη: Ορδές μεταναστών «σκοτώνονται» για ένα πιάτο φαΐ

Σκηνές-σοκ στη Μυτιλήνη: Ορδές μεταναστών «σκοτώνονται» για ένα πιάτο φαΐ

Για μια ακόμα φορά, επιτέθηκαν στο φορτηγάκι της εταιρείας που έχει αναλάβει τη σίτισή τους, ξηλώνοντας ακόμα και τις πόρτες!

Σκηνές-σοκ στη Μυτιλήνη: Ορδές μεταναστών «σκοτώνονται» για ένα πιάτο φαΐ
Σκηνές ντροπής κατέγραψε για μια ακόμα φορά η κάμερα στον πρόχειρο καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων στον Καρά Τεπέ, τρία χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης.

Λίγες ώρες μετά τα επεισόδια μεταξύ Σύρων και Αφγανών στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου βγήκαν μαχαίρια και πολλοί πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού, στο νησί επαναλήφθηκαν οι χθεσινές εικόνες «σφαγής», όταν στο σημείο έφτασε το φορτηγάκι της εταιρείας catering, που παρέχει σίτιση στους αλλοδαπούς.


Κλείσιμο


Δεκάδες μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, που «πλημμυρίζουν» τις τελευταίες ημερες το νησί, όρμηξαν στο φορτηγάκι και κυριολεκτικά έδωσαν μάχη για ένα πιάτο φαΐ, κάνοντας πλιάτσικο στο όχημα, από το οποίο ξήλωσαν ακόμα και τις πόρτες.




Καθώς φαίνεται, την ώρα που η χώρα δίνει τη μάχη της παραμονής στην ευρωζώνη, το μεταναστευτικό πρόβλημα έχει αφεθεί στην τύχη του και η αρμόδια υπουργός, Τσία Χριστοδουλοπούλου, δεν κάνει τίποτα για να αποφορτίσει την κατάσταση.

Απουσία αστυνομικών και άλλων αρμόδιων αρχών, που ουσιαστικά σηκώνουν τα χέρια ψηλά, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, οι μετανάστες «λεηλάτησαν» το φορτηγάκι της εταιρείας, με τον οδηγό, μόνο και αβοήθητο, να περνά πολύ δύσκολες στιγμές, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Επίσης σήμερα, οι περίπου 4.000 φιλοξενούμενοι κατέλαβαν την κεντρική οδό που οδηγεί από την πόλη της Μυτιλήνης στην ανατολική και βόρεια Λέσβο, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη τουαλετών (οι τουαλέτες που είχαν κατασκευασθεί πριν από ενάμιση μήνα -όταν και λειτούργησε ο καταυλισμός από το Δήμο Λέσβου- καταστράφηκαν).  




Βασικό αίτημά τους ήταν η άμεση καταγραφή τους και η αποχώρησή τους από το νησί όπου, όπως λένε, μένουν πολλές μέρες.

Σύμφωνα με τις Αρχές που διαχειρίζονται τη ροή μεταναστών από τη Λέσβο στην Αθήνα, η έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών με τα οποία μπορούν να αποχωρήσουν από το νησί έχει το τελευταίο διάστημα καλυτερεύσει, μετά την ενίσχυση Λιμενικού Σώματος και Αστυνομίας με προσωπικό και τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Τελικά, περίπου στις 11.30, οι μετανάστες -κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν- που είχαν εξεγερθεί, αποχώρησαν, αφού πολλοί από αυτούς οδηγούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και απελευθέρωσής τους.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης