Συνεχώς με μια βιντεοκάμερα κυκλοφορούσε ο παιδόφιλος ναυαγοσώστης

Συνεχώς με μια βιντεοκάμερα κυκλοφορούσε ο παιδόφιλος ναυαγοσώστης

Σοκαρισμένοι γνωστοί και φίλοι του 49χρονου Ιωάννη Δούρου ο οποίος συνελήφθη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων

Συνεχώς με μια βιντεοκάμερα κυκλοφορούσε ο παιδόφιλος ναυαγοσώστης
Σοκαρισμένοι οι γνωστοί και οι φίλοι του 49χρονου Ιωάννη Δούρου ο οποίος συνελήφθη στις 23 Μάιου από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο Ιωάννης Δούρος η αλλιώς «Junior» εργαζόταν για 10 χρονια ως ναυαγοσώστης στην πλαζ Βουλιαγμένης. Ήταν «γνωστή φυσιογνωμία» της περιοχής, ενώ του άρεσε να ασχολείται με την γυμναστική, να κάνει ηλιοθεραπεία, να ταΐζει τους γλάρους και να περιποιείται τα ζώα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό του κύκλο, ο Γιάννης είχε μια λιτή ζωή, ήταν φυσιολάτρης και δεν είχε δώσει δικαιώματα για τίποτα και σε κανέναν.

Κλείσιμο
«Όλοι είμαστε σοκαρισμένοι, έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Τον γνωρίζω 25 χρονια, δούλευα μαζί του 5-6 χρόνια, είχαμε σώσει ανθρώπους, ακόμα και την νύχτα προστάτευε την παραλία. Στα καθήκοντά του ήταν εντάξει», λέει στο protothema.gr μια πρώην συνάδελφος του ναυαγοσώστη.

Πάντως, ο 49χρονος παιδόφιλος δεν αποχωριζόταν ποτέ την βιντεοκάμερά, καθώς του άρεσε να βιντεοσκοπεί το τοπίο της παραλίας και τους γλάρους στην πλαζ.   

«Είχε μια κάμερα και τράβαγε το τοπίο και τους γλάρους. Μάλιστα οι λουόμενοι που τον ήξεραν τον πείραζαν…», αναφέρει μεταξύ άλλων η πρώην συνάδελφός του και συνεχίζει: «Όσο θυμάμαι ποτέ δεν έλεγε να σας βγάλω φωτογραφία, ίσα-ίσα οι γονείς εμπιστευόντουσαν τα παιδιά τους να τα κάνει βόλτα με την βάρκα».

Στις δηλώσεις της στο protothema.gr αναφέρει, μάλιστα, πως επικοινώνησε μαζί του αφού δεν μπορούσε να πιστέψει ότι συνελήφθη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

«Μίλησα μαζί του, τον πήραν τηλέφωνο και τον ρώτησα τι συνέβη, και μου είπε χαρακτηριστικά “σου ορκίζομαι ότι δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδάκι”. Ήταν διαλυμένος, δεν μιλήσαμε αρκετά», λέει η γυανίκα.



Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η βιντεοκάμερα που βρέθηκε μέσα σε σακίδιο στην παραλία της πλαζ Βουλιαγμένης περιείχε σκληρό πορνογραφικό υλικό με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά μικρής ηλικίας.

Κανείς δεν το περίμενε αυτό από τον 49χρονο ναυαγοσώστη, αφού όλοι μιλούν για ένα άτομο έμπιστο που έκανε ένα λιτό βίο.

«Μάζευε τα λεφτά του χωρίς να κάνει σπατάλες, δεν έβγαινε έξω και η ζωή του ήταν λιτή, δεν έτρωγε κρέας και κατέβαινε στην παραλία με ένα μηχανάκι ενώ πριν το αγοράσει, ερχόταν από το σπίτι του με ποδήλατο. Γυμναστική, γλάροι, σκυλιά, γατιά και σπίτι ήταν η ζωή του», τονίζει η πρώην συνάδελφος.



Σημειώνεται ότι στο σπίτι του 49χρονου, βρέθηκαν ένας υπολογιστής και 165 ψηφιακοί δίσκοι με αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας και τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι που κατασχέθηκαν και εστάλησαν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης