«Δεν μπορέσαμε να προσκυνήσουμε - Απαράδεκτο αυτό που έγινε σήμερα!»

«Δεν μπορέσαμε να προσκυνήσουμε - Απαράδεκτο αυτό που έγινε σήμερα!»

Δεν έγινε καν περιφορά της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο - Κάποιοι έσπρωχναν ακόμα και καρκινοπαθείς για να περάσουν μπροστά - Δεν φταίμε εμείς, λέει ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού Αγ. Βαρβάρας

«Δεν μπορέσαμε να προσκυνήσουμε - Απαράδεκτο αυτό που έγινε σήμερα!»
Το αδιαχώρητο επικράτησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», καθώς πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, που ήρθαν ξανά στη χώρα μας έπειτα από 1.000 χρόνια.

Η λειψανοθήκη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 10:00 και με βάση τον προγραμματισμό θα έμενε εκεί για δύο ώρες. Έτσι, ακριβώς κι έγινε. Όμως, ήταν τέτοιο το πλήθος του κόσμου, που δεκάδες ασθενείς και εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν μπόρεσαν να φτάσουν στα ιερά λείψανα, καθώς οι πολίτες που έσπευσαν για να προσκυνήσουν ήταν εκατοντάδες.

Μάλιστα, πηγές του νοσοκομείου, μιλώντας στο protothema.gr τόνισαν πως «δεν έγινε περιφορά της λειψανοθήκης στους θαλάμους, ενώ τα ιερά λείψανα παρέμειναν στο νοσοκομείο για δύο ώρες. Ήρθαν για να προσκυνήσουν οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι του "Αγίου Σάββα", όμως ο χώρος δεν ήταν κλειστός για τον κόσμο και ίσως αυτό δε μπορούσε να γίνει, διότι δε μπορείς να αποκλείσεις τους πιστούς από το να προσκυνήσουν».

Καρκινοπαθείς, μιλώντας στο protothema.gr, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δε μπόρεσαν να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα και έκαναν λόγο για έλλειψη συντονισμού και πολύ κακή διαχείριση στη διαδικασία του προσκυνήματος. «Ήμασταν εδώ για ένα σκοπό και τελικά ο σκοπός αυτός δεν επετεύχθη», έλεγαν με πόνο ψυχής ασθενείς που αναζητούν στην πίστη τους δύναμη για να αντεπεξέλθουν σε όσα αντιμετωπίζουν.

Κλείσιμο










Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε κόσμος που δεν σεβάστηκε την κατάσταση υγείας των ανθρώπων αυτών κι έτσι ακόμα και μέσα στο παρεκκλήσι δεν έλειπαν οι σπρωξιές και οι αντεγκλήσεις, για μια «καλύτερη θέση» στα ιερά λείψανα!

«Το αντικαρκινικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" βρίσκεται υπό κατάρρευση λόγω ελλείψεων προσωπικού και χρηματοδότησης. Οι καρκινοπαθείς δίνουν έναν Γολγοθά καθημερινά, λόγω των ελλείψεων», δήλωσε από την άλλη ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Κωνσταντίνους Καταραχιάς. «Η εικόνα ενός νοσοκομείου στην οποία κλείνει η πόρτα δε συνάδει με την εικόνα του νοσοκομείου μας ειδικά σε ώρα αιχμής», σχολίασε, παράλληλα, ο κ. Καταραχιάς ως προς την εικόνα που είχε σήμερα το πρωί ο προαύλιος χώρος του νοσοκομείου, όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο.















Αντιδράσεις για το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να προσκυνήσουν προκλήθηκαν κι από άλλους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που μιλώντας στο protothema.gr, τόνισαν πως «είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει». Μάλιστα, αρκετοί ήταν εκείνοι, που ενώ περίμεναν για ώρα στην ουρά στο τέλος αποχώρησαν, αφού η πολύωρη αναμονή είχε κάνει την ατμόσφαιρα εντός κι εκτός του παρεκκλησίου αποπνικτική. Αλλωστε, τουλάχιστον δύο άτομα, που δεν ήταν ασθενείς ή εργαζόμενοι, λιποθύμησαν λόγω της κατάστασης μέσα στο παρεκκλήσι.




Το protothema.gr επικοινώνησε και με τον αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Δαμιανάκη, προϊστάμενο του ιερού ναού Αγίας Βαρβάρας, ο οποίος βρέθηκε το πρωί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Σχολιάζοντας το αδιαχώρητο που επικράτησε και το γεγονός ότι δεν προσκύνησαν ασθενείς τόνισε τα εξής: «Οι ώρες που θα μέναμε ήταν προκαθορισμένες. Η ανακοίνωση της επίσκεψής μας είχε γίνει πριν έρθουν στην Αθήνα τα ιερά λείψανα. Ηταν εν γνώσει του νοσοκομείου και του νοσοκομειακού εκκλησιαστικού ναού ότι το άγιο λείψανο θα παρέμενε δύο ώρες στο χώρο».




«Για τον λόγο που έμειναν πίσω ασθενείς κι εργαζόμενοι δεν ευθυνόμαστε εμείς. Θα έπρεπε να έχει υπάρξει μέριμνα από πού θα περνούσαν οι ασθενείς κι από πού ο κόσμος και να είχαν ληφθεί μέτρα πρόληψης», τόνισε ακόμη.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί πως το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας θα παραμείνει στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας μέχρι τις 24 του μήνα. Στις 16:00 της ίδιας ημέρας, θα γίνει υποδοχή των ιερών λειψάνων στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς από τον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, κι από εκεί η λειψανοθήκη θα αναχωρήσει με πλοίο του πολεμικού ναυτικού για τη Βενετία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης