Ανδριάνα Καντάρη: Ούτε οι ακροδεξιοί να εκμεταλλευτούν το θάνατο του πατέρα μου ούτε να ακούω για μετανάστες που «λιάζονται»

Ανδριάνα Καντάρη: Ούτε οι ακροδεξιοί να εκμεταλλευτούν το θάνατο του πατέρα μου ούτε να ακούω για μετανάστες που «λιάζονται»

Συγκινεί η κόρη του Μανώλη Καντάρη: «Σκέφτομαι πόσο χαμογελαστός ήταν και αυτό απαλύνει τον πόνο»

Ανδριάνα Καντάρη: Ούτε οι ακροδεξιοί να εκμεταλλευτούν το θάνατο του πατέρα μου ούτε να ακούω για μετανάστες που «λιάζονται»
«Είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί να συνειδητοποιήσει κάτι τόσο ειδεχθές και ξαφνικό. Οι άστοχες δηλώσεις για μετανάστες που "λιάζονται" θα ήταν καλύτερα να λείπουν και να δουν με τη σοβαρότητα που αρμόζει, το μεταναστευτικό».

Η κόρη του άτυχου Μανώλη Καντάρη, του ανθρώπου που δολοφονήθηκε πριν τέσσερα χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, για μία κάμερα, μιλά για το θάνατό του και περιγράφει τη ζωή της χωρίς εκείνον.

Ξημερώματα της 10ης Μαΐου του 2011 (σαν σήμερα, πριν από τέσσερα χρόνια), ο Μανώλης Καντάρης, κατέβηκε από την πολυκατοικία στην οποία διέμενε, στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Φυλής στην Αθήνα και κατευθύνθηκε προς το πάρκινγκ όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του.

Κλείσιμο
Ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος, ετοιμαζόταν να συνοδεύσει τη σύζυγό του στο μαιευτήριο για να γεννήσει.

Εκεί, του επιτέθηκαν τρεις Αφγανοί και τον μαχαίρωσαν, για να του πάρουν την κάμερα, που κρατούσε για να απαθανατίσει τη γέννηση της κόρης του. «Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια, αλλά τα συναισθήματα παραμένουν ίδια. Η θλίψη είναι μεγάλη και οι αναμνήσεις πολλές. Προσπαθώ να μην σκέφτομαι το συμβάν, αλλά το ποσό χαμογελαστός ήταν πάντα και αυτό απαλύνει τον πόνο. Αυτή η εμπειρία όπως και για κάθε άνθρωπο είναι αβάσταχτη. Είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί να συνειδητοποιήσει κάτι τόσο ειδεχθές και ξαφνικό» λέει στο protothema.gr η Ανδριάνα Καντάρη, η μεγαλύτερη κόρη του από τον πρώτο του γάμο. 

Σήμερα, η νεαρή κοπέλα σπουδάζει κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η ίδια δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό χώρο, όμως αναζητά απαντήσεις για το τραγικό συμβάν και δείχνει ιδιαίτερα προβληματισμένη για την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα και τον τρόπο που οι πολιτικοί την διαχειρίζονται.

«Το συμβάν του πατέρα μου, πιστεύω πως δεν ξεσήκωσε μόνο ακροδεξιά στοιχεία, αλλά συγκλόνισε όλη τη χώρα. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η ασφάλειά μας. Σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι να εκμεταλλευτούν το θάνατο του Μανώλη Καντάρη ακροδεξιές οργανώσεις. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Και οι άστοχες δηλώσεις για μεταναστες που "λιάζονται" θα ήταν καλυτερα να λείπουν και να δουν με τη σοβαροτητα που αρμόζει, το μεταναστευτικό θέμα. Πρέπει να παρθούν ανθρωπιστικά μέτρα, αλλά να εξασφαλισθεί και η ασφάλεια του πολίτη. Η χώρα μας πρέπει να μας παρέχει ασφάλεια και να μην υπάρξουν άλλα θύματα, όπως δυστυχώς υπήρξε και ο μπαμπάς μου» καταλήγει, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης