«Καλώς ήρθε το... γουάν»: Απόβαση Κινέζων επενδυτών στην Αθήνα

«Καλώς ήρθε το... γουάν»: Απόβαση Κινέζων επενδυτών στην Αθήνα

Ο επενδυτικός όμιλος Pyrros Asia έφερε περισσότερους από 300 μετόχους-επενδυτές στην ελληνική πρωτεύουσα - Ενημερώθηκαν για θέματα που άπτονται της ελληνικής νομοθεσίας όσον αφορά στις επενδύσεις, ενώ έγιναν και σεμινάρια που αφορούσαν επενδύσεις σε ακίνητα, με τα οποία εξασφαλίζεται και η πενταετής βίζα για να έχουν πρόσβαση και στην Ευρώπη

«Καλώς ήρθε το... γουάν»: Απόβαση Κινέζων επενδυτών στην Αθήνα
Στη δεκαετία του 1960 η Τρούμπα έμοιαζε με ένα μικρό ανεξάρτητο κρατίδιο στην καρδιά του Πειραιά. Εκεί έβρισκαν καταφύγιο κυρίως οι ναύτες του Αμερικάνικου Στόλου, τα πλοία του οποίου έδεναν συχνότατα στο Λιμάνι, θυμίζοντας στους Ρώσους, στην καρδιά του ψυχρού πολέμου, ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. 





Ο Υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής μαζί με το δικηγόρο Θ. Κοντοθανάση στην εκδήλωση των Κινέζων επενδυτών

Κλείσιμο



«Καλώς ήρθε το δολάριο!», φώναζαν τότε οι φτωχοί Ελληνες και προσάρμοζαν την οικονομία και το εμπόριο μιας ολόκληρης πόλης στις απαιτήσεις των Αμερικανών ναυτών. 
Τα χρόνια πέρασαν και η Τρούμπα έσβησε. Κι ύστερα ήρθε η κρίση…

Και ξαφνικά οι εικόνες του 1960 ξαναγύρισαν, λίγο διαφορετικά αυτή τη φορά. Η Τρούμπα αντικαταστάθηκε από την Πλάκα. Και μπορεί να μην υπάρχει το δολάριο, υπάρχει όμως το γουάν. Ενας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους της Κίνας, ο Pyrros Asia, με συμμετοχή σε τράπεζες της Ασίας, ναυτιλιακές εταιρείες και κατασκευαστικούς ομίλους, έφερε στην Ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα, περισσότερους από 300 μετόχους-επενδυτές για να γνωρίσουν την Αθήνα, τον ελληνικό πολιτισμό και το βασικότερο, να διερευνήσουν τους τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να επενδύσουν άμεσα. 

Οι Κινέζοι επενδυτές, μεταξύ των οποίων στελέχη της Bank of China, αλλά και του ομίλου Avic, έφτασαν με τρεις πτήσεις μέσω Μόσχας, την περασμένη Τρίτη το βράδυ και κατέλυσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού. 

Την Τετάρτη το πρωί ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος συνέδραμε στο ταξίδι των επενδυτών στην Ελλάδα, χαιρέτισε τους Κινέζους επισκέπτες και ενημέρωσε για την πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη. Ιδιαίτερη ήταν και η συνδρομή του γνωστού νομικού Θανάση Κοντοθανάση ο οποίος εκπροσώπησε ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα.  




Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι επενδυτές ενημερώθηκαν για θέματα που άπτονται της ελληνικής νομοθεσίας όσον αφορά στις επενδύσεις, ενώ έγιναν και σεμινάρια που αφορούσαν επενδύσεις σε ακίνητα, με τα οποία εξασφαλίζεται και η πενταετής βίζα για να έχουν πρόσβαση και στην Ευρώπη.  

Σε δηλώσεις του στο «ΘΕΜΑ» ο διευθυντής της Pyrros Investment Asia Group Ντένης Μπράουν, εξήγησε ότι το ταξίδι αυτό ετοιμαζόταν αρκετό καιρό πριν και είχε σκοπό να έρθουν κάποιοι μέτοχοι και επενδυτές στην Ελλάδα για να γνωρίσουν την κουλτούρα αλλά και τη χώρα.

«Είναι μια πρώτη επαφή αυτών των ανθρώπων με τη χώρα σας. Ενημερώθηκαν για τους τομείς της πράσινης ενέργειας, των τραπεζών και του Χρηματιστηρίου, αλλά και του τομέα των ακινήτων. Πολλοί από αυτούς είναι έτοιμοι να αγοράσουν κάποια σπίτια ώστε να αποκτήσουν και τη βίζα, ενώ πιστεύουμε πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν μεγάλες επενδύσεις. Το μόνο που απασχολεί τους Κινέζους είναι η ρευστή πολιτική  κατάσταση η οποία όμως εκτιμούμε πως θα σταθεροποιηθεί σύντομα. Για εμάς η Ελλάδα αποτελεί την πόρτα για την Ευρώπη» επισήμανε. 




Την Τετάρτη το βράδυ στην κεντρική σάλα του ξενοδοχείου ο κ. Κουρουμπλής μαζί με τους Κινέζους απόλαυσαν μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, αφού άκουσαν τραγούδια με λύρα και φλάουτο, ενώ και οι Κινέζοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της χώρας τους. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με σόου από τη «Μις Μαλαισία» Ιρίν Γουόνγκ. 

Το ταξίδι των 300 και πλέον επενδυτών ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή και θα επιστρέψουν στη χώρα τους από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με ενδιάμεσο σταθμό τη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα μεταξύ άλλων ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ όπως είπαν στο «ΘΕΜΑ» οι υπεύθυνοι του επενδυτικού ομίλου της Αθήνας, ξοδεύτηκαν και αρκετά χρήματα στην τοπική κοινωνία.




«Για να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι, για μετακινήσεις, ξενοδοχείο και φαγητό ξοδεύτηκε τουλάχιστον ένα εκατ. ευρώ, χρήματα που μένουν στην τοπική οικονομία. Σε αυτά δεν υπολογίζουμε τα ψώνια που έκαναν οι ίδιοι ξοδεύοντας τουλάχιστον 10.000-15.000 ευρώ ο καθένας» τόνισε στο «ΘΕΜΑ» άνθρωπος των διοργανωτών. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το συγκεκριμένο ταξίδι των Κινέζων είναι το πρώτο αποτέλεσμα της επίσκεψης των κυρίων Γιάννη Δραγασάκη και Νίκου Κοτζιά στο Πεκίνο πριν από λίγο καιρό και αποτελεί πρόκριμα και άλλων επισκέψεων και συμφωνιών. 







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης