Μακράν πρώτο με 137.000 φύλλα το Πρώτο Θέμα

Μακράν πρώτο με 137.000 φύλλα το Πρώτο Θέμα

Στην κορυφή με τεράστια διαφορά από τον ανταγωνισμό

Μακράν πρώτο με 137.000 φύλλα το Πρώτο Θέμα
Για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το οποίο βρίσκεται μονίμως στην κορυφή των πωλήσεων καθ' όλη τη διάρκεια των δέκα χρόνων της κυκλοφορίας του, η πρωτιά για άλλη μία Κυριακή δεν αποτελεί συγκλονιστική είδηση. Είδηση είναι, ωστόσο, η διαφορά με την οποία προηγείται το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ από τον ανταγωνισμό, η οποία διευρύνεται με εντυπωσιακό ρυθμό, σχεδόν κάθε εβδομάδα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Κυριακή 29η Μαρτίου 2015 η κυκλοφορία του ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑτος ήταν 137.000 φύλλα, ενώ εκείνη της αμέσως επόμενης εφημερίδας ήταν μόλις 83.000 φύλλα. 

Η διαφορά των 54.000 φύλλων ισοδυναμεί με το 65% της κυκλοφορίας της δεύτερης εφημερίδας, στοιχείο που αποτυπώνει παραστατικά την τεράστια απόσταση που έχει δημιουργηθεί πλέον ανάμεσα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τον ανταγωνισμό.

Κλείσιμο
Η απόλυτη κυριαρχία στις πωλήσεις είναι ένας δείκτης, προφανώς αδιάψευστος, για το πόσο εύστοχη και διεισδυτική, επίκαιρη και αδέσμευτη είναι η δημοσιογραφία που ασκεί το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Διότι οι κορυφαίες κυκλοφοριακές επιδόσεις, καθώς μαρτυρούν άμεσα την προτίμηση του αναγνωστικού κοινού, δεν είναι απλώς ένα στατιστικό ή εμπορικό στοιχείο -με δεδομένο ότι μια εφημερίδα δεν είναι καταναλωτικό αγαθό. 

Η ενημέρωση, η εμβάθυνση στα γεγονότα, η αποκάλυψη της αλήθειας και η έγκυρη ερμηνεία του γίγνεσθαι χωρίς προκαταλήψεις ή εξαρτήσεις, είναι η ουσία και η ψυχή του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος. Το ότι κάθε Κυριακή, επί μία ολόκληρη δεκαετία, η εφημερίδα μας βρίσκεται πρώτη στον πίνακα των κυκλοφοριών, δεν συνιστά μόνο επιβράβευση της σκληρής δουλειάς όλων όσοι εργάζονται για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. 

Πάνω από όλα, η κυκλοφοριακή πρωτιά πιστοποιεί την εμπιστοσύνη των αναγνωστών σε μια εφημερίδα η οποία είναι εξίσου δική τους όσο και δική μας.

Αναλυτικά οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων για την 29η Μαρτίου 2015 έχουν ως εξής: Πρώτο Θέμα: 137.000, Έθνος: 83.000, Real News: 72.000, Το Βήμα: 71.000, Ελέυθερος Τύπος: 20.000, Δημοκρατία: 17.000.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης