Σε κατάσταση συναγερμού οι Σέρρες

Σε κατάσταση συναγερμού οι Σέρρες

Υπερχείλισε ανάχωμα στον δήμο Βισαλτίας

Σε κατάσταση συναγερμού οι Σέρρες
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Σέρρες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις.

Το ανάχωμα στον οικισμό Αχινού δεν μπορεί να συγκρατήσει πλέον τα ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα, μετά το αναγκαστικό άνοιγμα των θυροφραγμάτων της λίμνης Κερκίνης. 

Οι κάτοικοι του δήμου Βισαλτίας περνούν στιγμές αγωνίας και σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Αχινού Ανέστη Κεμανιτζόγλου,ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση δραματική, το ανάχωμα έχει ήδη υπερχειλίσει.

Κλείσιμο


Μάλιστα, αναμένονται δυνάμεις του στρατού προκειμένου να δημιουργήσουν, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και την περιφερειακή Ενότητα Σερρών, πρόχειρα αναχώματα, παράκτια του Στρυμόνα, προκειμένου να διαφυλαχτούν οι γεωργοκτηνοτροφικές κτιριακές εγκαταστάσεις της περιοχής από τα ορμητικά νερά.



Την ίδια ώρα, υπάλληλοι του δήμου Εμμανουήλ Παππά κατασκεύαζαν όλη τη νύχτα υποστηρικτικά αναχώματα, παράκτια του Στρυμόνα, σε τέσσερα σημεία που υπερχείλισε ο ποταμός.



Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη, η λίμνη Κερκίνη βρίσκεται σε οριακό σημείο με τη στάθμη του νερού να ξεπερνά τα 36 μέτρα και να αγγίζει τα 36,9. 

«Η λίμνη βρίσκεται σε τελικό οριακό σημείο, και δυστυχώς περιμένουμε πολύ νερό από τη Βουλγαρία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «προσπαθούμε να έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο, ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης