«Βρήκαν τον Βαγγέλη, είναι νεκρός»

«Βρήκαν τον Βαγγέλη, είναι νεκρός»

Ερωτηματικά για το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα - Το πτώμα του αγνοούμενου φοιτητή εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη, σε γήπεδο πολύ κοντά στη Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων - Σε κατάσταση σοκ η οικογένειά του

«Βρήκαν τον Βαγγέλη, είναι νεκρός»
Δραματικό φινάλε σε μία απίστευτη ιστορία που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο τις τελευταίες περίπου 40 μέρες από την ημέρα της εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το 20χρονο παιδί είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου και σπούδαζε, και τελικά το πτώμα του εντοπίστηκε σε ρυάκι δίπλα στη λίμνη και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη Σχολή γύρω στις 08:30 το πρωί της Κυριακής. 

Σε επικοινωνία του protothema.gr με τον θείο του νεαρού δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η είδηση με εκείνον να «πνίγεται» σε λυγμούς και να απαντά με όση δύναμη κατάφερε να επιστρατεύσει: «Βρέθηκε ο Βαγγέλης μας, βρέθηκε νεκρός, πάει το παιδί μας». 

Κλείσιμο
Η σορός του άτυχου νεαρού βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, και μάλιστα εντοπίστηκε από ένα βοσκό που κινείτο στην περιοχή και δη σε ένα δύσβατο σημείο, που καλύπτεται από βάτα κοντά στον ιχθυογεννητικό σταθμό της Ανατολής. 

Οι πρώτες ενδείξεις φαίνεται να αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πιθανό σενάριο να έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του ωστόσο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις σε λίγο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δίπλα στον νεαρό φοιτητή βρέθηκε ένα μαχαίρι.






Αυτήν την ώρα έχει προκληθεί πανικός και κινητοποίηση στα Ιωάννινα ενώ στη Σχολή οι φοιτητές είναι αναστατωμένοι καθώς η εξέλιξη αυτή, ο εντοπισμός της σορού, δηλαδή, του νεαρού φοιτητή, πιστοποιεί ενδεχομένως ένα νέο κύκλο ανακρίσεων και μαρτυριών, που ίσως να δώσουν απαντήσεις και να «φωτογραφίσουν» τη λύση στη μυστηριώδη εξαφάνιση με την τραγική κατάληξη.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ο ιατροδικαστής παραμένουν στο σημείο όπου εντοπίστηκε το προχωρημένης σήψης πτώμα του νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη ενώ αναμένεται να έρθει επί τόπου και κλιμάκιο ειδικών από το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της Θεσσαλονίκης.  Η σορός του άτυχου Βαγγέλη αναμένεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να γίνει νεκροψία και νεκροτομή και να εντοπιστούν τυχόν σημεία ή τραύματα στο σώμα του, που να μπορέσουν να δώσουν μία πλήρη εικόνα των συνθηκών κάτω από τις οποίες ο νεαρός βρέθηκε νεκρός.










 


Κατέρρευσε η μάνα του Βαγγέλη

Σε κατάσταση σοκ ενημερώθηκε η οικογένεια από τον θείο του νεαρού φοιτητή τον κ. Γιώργο Βιδιαδάκη που έπρεπε να αναλάβει το βαρύ φορτίο ως εκπρόσωπος της οικογένειας να ενημερώσει για την τραγική αυτή εξέλιξη τη μάνα, τον πατέρα και τα αδέλφια του νεαρού στην Κρήτη. Η τραγική μάνα, η οποία προσπαθούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατά τη φλόγα της ελπίδας ότι το παιδί της ζει και πως θα βρεθεί κάποια στιγμή κατέρρευσε, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις της ανακοινώθηκε η τραγική είδηση.

Την ίδια ώρα η Κρήτη θυμίζει καζάνι που βράζει μετά την ανακοίνωση του τραγικού τέλους στην υπόθεση του εξαφανισμένου Βαγγέλη ενώ τώρα περισσότερο από ποτέ είναι εντελώς ξεκάθαρο ότι θέλουν όλοι απαντήσεις για τους λόγους που το παιδί έφτασε στο σημείο -όπως τουλάχιστον όλα δείχνουν μέχρι στιγμής- να δώσει τέλος στη ζωή του, για να μπορέσει να απαλλαχθεί από το φρικτό καθημερινό μαρτύριο που ζούσε εγκλωβισμένο στη Σχολή του και δεχόμενο μία κτηνώδη αντιμετώπιση με καθημερινά βασανιστήρια, πειράγματα και απειλές που -αν τελικά ισχύει το σενάριο της αυτοκτονίας αφού ιατροδικαστής και αστυνομία αποκλείουν σε πρώτη φάση την εγκληματική ενέργεια- τον έφεραν σε τόσο μεγάλο βαθμό απόγνωσης που έκρινε ότι η μόνο λύτρωση για εκείνον από το καθημερινό μαρτύριο που βίωνε θα ήταν το να βάλει τέλος στη ζωή του.

Αυτοκτόνησε για να γλιτώσει;

Το σενάριο αυτό όπως εκτιμούν οι αρχές θα δώσει επί της ουσίας απαντήσεις στα όσα αρχικά είχαν ακουστεί να διατυπώνονται και σχετίζονταν σε πρωτοφανή μαρτύρια που φέρεται να υπέστη το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ο οποίος βίωνε την απόλυτη φρίκη από μερίδα συμφοιτητών του που του έκαναν κυριολεκτικά τη ζωή του κόλαση και τον οδήγησαν σε μία απόφαση να προσπαθήσει να βρει τη δική του λύτρωση.

Αν τελικά το σενάριο της αυτοκτονίας είναι και αυτό που θα επικρατήσει ίσως η τραγική ιστορία του Βαγγέλη να είναι ακόμη πιο τραγική με τον νεαρό να αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του μην μπορώντας να διαχειριστεί μία καθημερινά φρικτή κατάσταση σωματικής και όχι μόνο κακοποίησής του από το περιβάλλον της σπουδαστικής κοινότητας. Πάντως εντός της ημέρας αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανακοινώσεις από την αστυνομία ενώ η κατάσταση στη Σχολή είναι τεταμένη με τους φοιτητές να μη μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι ο νεαρός βρίσκονταν νεκρός μόλις λίγα μέτρα μακριά από τη Σχολή σπούδαζε.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί του Σαββάτου, ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες, με υποβρύχιες κάμερες κι άλλο εξοπλισμό έψαξαν επιλεγμένα σημεία στο βυθό της λίμνης, αναζητώντας κάποιο ίχνος του αγνοούμενου σπουδαστή. Ήταν η τρίτη, παρόμοια επιχείρηση που έγινε τις τελευταίες ημέρες, χωρίς όμως να αποδώσει κάποιο καινούριο στοιχείο. Παράλληλα συνεχιζόταν μέχρι και αργά το βράδυ  η έρευνα της αστυνομίας με συνεχείς καταθέσεις κυρίως από ανθρώπους της Γαλακτοκομικής Σχολής και σπουδαστές που γνώριζαν τον Βαγγέλη. Στην αναζήτηση ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος βρισκόταν και πάλι στα Γιάννενα, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία μαζί με τον συνεργάτη του Φώντα Βρόσγο συνοδευόμενος από τον θείο του Βαγγέλη Γιώργος Βιδιαδάκης, ο οποίος χθες απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση σε όλους όσους ήξεραν κάτι που να αφορούσε την υπόθεση εξαφάνισης του ανιψιού του. 



Μέχρι και εκείνη τη στιγμή είχε την κρυφή ελπίδα μέσα του ότι ο Βαγγέλης θα εντοπιζόταν ζωντανός, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη τελικά. Ο κ. Βιδιαδάκης εξάλλου χθες αναγνώρισε πως όσο οι μέρες περνούν τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και έδειξε πεισμένος ότι οι συνθήκες που επικρατούσαν στη Γαλακτοκομική Σχολή ήταν αυτές που οδήγησαν στην εξαφάνιση του Βαγγέλη. Στο μεταξύ η οικογένεια ενημερώθηκε από τη διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα για τα αποτελέσματα του πορίσματος, μετά την έρευνα που έγινε. «Το παιδί υφίστατο σωματική και ψυχολογική βία. Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που έφυγε», είχε πει χθες στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Βιδιαδάκης.




Όπως ενημέρωσε η οικογένεια σε σχετική ερώτηση του protothema.gr η κηδεία του άτυχου νεαρού θα γίνει σίγουρα στη γενέτειρά του την Κρήτη ενώ φαίνεται ότι θα καθυστερήσει λίγες ημέρες λόγω διαδικασιών που προβλέπονται για την αυτοψία που θα διενεργηθεί στη σορό του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον για να δώσει απάντηση στο ερώτημα εάν πρόκειται για αυτοκτονία ή δολοφονία

 Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης