Πανελλαδικές: Προαιρετικό μάθημα - «γέφυρα» για επιπλέον επιλογές σχολών στα μηχανογραφικά

Πανελλαδικές: Προαιρετικό μάθημα - «γέφυρα» για επιπλέον επιλογές σχολών στα μηχανογραφικά

Η δυνατότητα περισσότερων επιλογών θα πρέπει να οδηγήσει στην πλήρη αναδιάταξη όλων των σχολών - Τι θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί εντός του μήνα 

Πανελλαδικές: Προαιρετικό μάθημα - «γέφυρα» για επιπλέον επιλογές σχολών στα μηχανογραφικά
Ενα πέμπτο προαιρετικό μάθημα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ίσως αποτελέσει τη λύση για τη φετινή χρονιά, προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν περισσότερες σχολές, ενώ σε κάθε περίπτωση όλα τα σενάρια προς συζήτηση παραμένουν ανοιχτά ακόμα στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να εξεταστούν προαιρετικά σε ένα επιπλέον μάθημα για να μπορούν να έχουν ελευθερία κινήσεων στο μηχανογραφικό δελτίο. 

Στην ουσία το μάθημα αυτό, μάθημα - «γέφυρα», όπως το αποκαλούν, θα το επιλέγουν όσοι υποψήφιοι από τα επιστημονικά πεδία επιθυμούν να έχουν περισσότερες επιλογές στις δηλώσεις των σχολών.

Κλείσιμο
Τα επιστημονικά πεδία είναι έξι και τα εξεταζόμενα μαθήματα ανά πεδίο έως σήμερα είναι τέσσερα ενώ η δυνατότητα περισσότερων επιλογών θα πρέπει να οδηγήσει στην πλήρη αναδιάταξη όλων των σχολών.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στην Γ' Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν έχει αποφασίσει πάντως αν θα ακολουθήσει αυτή τη λύση ή αν θα παραμείνει ως έχει για εφέτος το εξεταστικό σύστημα.

Στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι ο βαθμός των πρώτων τάξεων του Λυκείου δεν θα προσμετράται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ θα καταργηθεί ο θεσμός της Τράπεζας Θεμάτων.

Στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί εντός του μήνα, σύμφωνα με τις έως τώρα δηλώσεις, θα περιλαμβάνεται:

-Η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
-Η επαναφορά του Μ.Ο. προαγωγής στο Λύκειο στο 9,5
-Η κατάργηση της ρύθμισης που συνυπολόγιζε το βαθμό Α’ και Β’ Λυκείου για την εισαγωγή στην Ανώτατη εκπαίδευση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης