Εισαγγελία: Μας έστειλαν την δικογραφία για τον παιδόφιλο με το ταχυδρομείο

Εισαγγελία: Μας έστειλαν την δικογραφία για τον παιδόφιλο με το ταχυδρομείο

Δεν αναγραφόταν καν η ένδειξη «κατεπείγουσα» αναφέρουν οι εισαγγελείς, απαντώντας στο γιατί παρέμενε ελεύθερος ο 40χρονος από το Περιστέρι - Υπάρχει εντολή να δοθούν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα - Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί παρ' όλ' αυτά η Εισαγγελία για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες

Εισαγγελία: Μας έστειλαν την δικογραφία για τον παιδόφιλο με το ταχυδρομείο
Η δικογραφία σχετικά με το βιαστή, η δράση του οποίου είδε τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας  έφτασε στην Εισαγγελία χωρίς καμία ένδειξη κατεπείγουσας και αφού είχε καταχωρηθεί ως «δικογραφία άγνωστου δράστη». Η Εισαγγελία έπραξε τα δέοντα και πλέον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον κατηγορούμενο, ενώ έχει εκδοθεί και διάταξη για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει η Εισαγγελία, έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση ώστε να ερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων της υπηρεσίας. 

Αυτό επισημαίνει σε δελτίο τύπου εξέδωσε η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή τα όσα δημοσιεύθηκαν, σχετικά με τον τρόπο που οι αρμόδιες αρχές χειρίστηκαν την συγκεκριμένη υπόθεση του 40χρονου παιδόφιλου από το Περιστέρι.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας που αναφέρεται στο πώς εξελίχθηκε η υπόθεση έχει ως εξής:
«Στις 25/8/2014 υπεβλήθη στην υπηρεσία μας δικογραφία που αφορούσε στο βιασμό και την αποπλάνηση ανήλικης από άγνωστο δράστη. Η δικογραφία παραδόθηκε απευθείας στον Εισαγγελέα, ο οποίος αυθημερόν έδωσε παραγγελία για την ανακάλυψη του δράστη. Την 23/9/2014 η δικογραφία επανήλθε στην υπηρεσία μας και ζητήθηκε και πάλι απευθείας από τον Εισαγγελέα παραγγελία για τη διερεύνηση των στοιχείων του δράστη μέσω facebook, η οποία δόθηκε αυθημερόν. Η εν λόγω δικογραφία επανυποβλήθηκε στην υπηρεσία μας μέσω ταχυδρομείου αυτή τη φορά, χωρίς κάποια εξωτερική ένδειξη κατεπείγοντος, ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές, τον Δεκέμβριο του 2014. Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι στους Η/Υ της Εισαγγελίας είχε καταχωρηθεί ως δικογραφία με άγνωστο δράστη, η δικογραφία δεν αξιολογήθηκε ως κατεπείγουσα προκειμένου να δοθεί άμεσα στον Εισαγγελέα που τη χειριζόταν για να ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη».
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης