Αίσιο τέλος στην ομηρία των δύο Ελλήνων ναυτικών του πλοίου «Κάλαμος»...

Αίσιο τέλος στην ομηρία των δύο Ελλήνων ναυτικών του πλοίου «Κάλαμος»...

Η επίθεση των πειρατών έγινε στις 3 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια ζώνη Κούα Ιμπόε, στη νότια Νιγηρία όπου ήταν αγκυροβολημένο το δεξαμενόπλοιο

Αίσιο τέλος στην ομηρία των δύο Ελλήνων ναυτικών του πλοίου «Κάλαμος»...
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατέβαλε λύτρα ύψους 400.000 δολαρίων με αποτέλεσμα οι τρεις ναυτικοί που βρίσκονταν σε ομηρία να αφεθούν ελεύθεροι. Η γενική κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, μονάχα ο ένας Έλληνας ανθυποπλοίαρχος έχει τραυματιστεί στα πόδια.

Οι δύο Έλληνες ναυτικοί και ο Πακιστανός είχαν απαχθεί από πειρατές πριν από 20 ημέρες, μετά από επίθεση στο δεξαμενόπλοιο.

Η ναυτιλιακή εταιρεία Aeolos Management στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι "οι τρεις ναυτικοί που είχαν απαχθεί από μια εγκληματική συμμορία στη Νιγηρία στις 3 Φεβρουαρίου" απελευθερώθηκαν. Όλοι τους έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Νιγηρίας προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους και "θα επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους".

Κλείσιμο
Η επίθεση των πειρατών έγινε στη θαλάσσια ζώνη Κούα Ιμπόε, στη νότια Νιγηρία όπου ήταν αγκυροβολημένο το δεξαμενόπλοιο αναμένοντας να φορτώσει. Το "Κάλαμος", που φέρει σημαία Μάλτας, είχε ξεκινήσει από την Κίνα και μεταξύ των 23 μελών του πληρώματός του υπήρχαν και δέκα Έλληνες.

Κατά την επίθεσή τους οι πειρατές σκότωσαν τον Έλληνα υποπλοίαρχο και διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους τρεις ομήρους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης