Ευρωβαρόμετρο: 61% των Ελλήνων πιστεύει ότι τα χειρότερα... έπονται

Ευρωβαρόμετρο: 61% των Ελλήνων πιστεύει ότι τα χειρότερα... έπονται

Tο 89% των συμπολιτών μας δήλωσε ότι η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταφέρει να αντιμετωπίσει το μέλλον

Ευρωβαρόμετρο: 61% των Ελλήνων πιστεύει ότι τα χειρότερα... έπονται
Μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εκφράζει το 98% των Ελλήνων, διατηρώντας την υψηλότερη θέση μεταξύ των εταίρων (63%) σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου που έδωσε στη δημοσιότητα η «Καθημερινή».

Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες το 63% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ενωσης, με ενιαίο νόμισμα το ευρώ, έναντι του 56% των Ευρωπαίων που τηρούν θετική στάση προς το ευρώ. Αρνητική στάση για το ευρώ διατηρεί το 35% των Ελλήνων, που τάσσεται πολύ κοντά στον μέσο Ευρωπαίο (36%). Επίσης, το 54% των Ελλήνων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα το μέλλον εκτός ΕΕ. Παράλληλα, το 61% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν ότι τα χειρότερα δεν έχουν συμβεί ακόμα.

Επιπλέον, όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις το 89% των συμπολιτών μας (έναντι του 87% του μέσου όρου της ΕΕ), δήλωσε ότι η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταφέρει να αντιμετωπίσει το μέλλον. Από την άλλη, οι Ελληνες αμφισβητούν σε ποσοστό 55% ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα βγει δικαιότερη από την κρίση, με τον μέσο όρο της ΕΕ να αμφισβητεί την εξέλιξη αυτή σε ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο (39%).

Κλείσιμο


Εντονη δυσπιστία για τα ΜΜΕ εκφράζουν οι Έλληνες, με την τηλεόραση να συγκεντρώνει ποσοστό δυσπιστίας 79%, έναντι 45% που αποτελεί τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ο γραπτός Τύπος συγκεντρώνει την αποδοκιμασία του 67% των Ελλήνων (μέσος όρος ΕΕ 49%) και το ραδιόφωνο το 59% έναντι 33%, που αποτελεί τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πάντως οι συμπολίτες μας εμπιστεύονται το διαδίκτυο περισσότερο απ’ όλους τους Ευρωπαίους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 46% έναντι 36% που αποτελεί τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2014, πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών στο τέλος Ιανουαρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης